Park Groot Schijn

Op maandag 26 oktober zijn de eerste werken aan het Speelbos in Park Groot Schijn van start gegaan.  Eerst worden de avonturenslinger en de centrale klimtoren gebouwd. Daarna volgt de aanleg van het cirkelpad doorheen het bos. Tijdens de werken kan er niet gespeeld worden in het bos.

Ravotten in de natuur

Het speelbos is in de eerste plaats een plek waar de jeugdverenigingen en de jongeren van Deurne en omgeving naar hartenlust vrij kunnen spelen en ravotten in de natuur.  Centraal in het bos zorgt een cirkelpad voor de aansluiting op de toekomstige paden van het Park Groot Schijn.  Langs het cirkelpad ligt een avonturenslinger die leidt naar de centrale klimtoren.  Er zijn ook twee ontmoetingsplaatsen voorzien, ideaal voor de jeugdverenigingen om af te spreken in het bos.

Timing

De aanleg van de avonturenslinger en de centrale klimtoren neemt ongeveer drie weken in beslag.  Daarna wordt het cirkelpad, een verhoogd pad bestaande uit houten vlonders, aangelegd.  Hiervoor heeft de aannemer ongeveer twee maanden nodig.

Als alles goed loopt is het speelbos klaar tegen maart 2016. Slecht weer, veel regen of onvoorziene omstandigheden kunnen ervoor zorgen dat de aannemers langer over de aanleg doen dan voorzien.

 

Nieuws over dit onderwerp

Werfbezoek Sportoase Groot Schijn

Op dinsdag 8 december brachten Bart de Wever, burgemeester, Peter Wouters, schepen voor sport en Tjerk Sekeris, districtsburgemeester een bezoek aan de werf van het zwembad dat SportOase momenteel …