Deurne krijgt allereerste openbare voedselbos van Antwerpen: educatieve ontmoetingsplek voor jong en oud

Op 13 maart 2023, over deze onderwerpen: Park Groot Schijn

Op zondag 5 en zondag 12 maart is gestart met de aanplanting van het allereerste Antwerpse voedselbos genaamd Boskruit, in samenwerking met de stad Antwerpen. Het voedselbos van maar liefst 1300m² is gelegen in Park Groot Schijn in Deurne en heeft als doel om een groene en toegankelijke ontmoetingsplek te creëren waar bezoekers kunnen ontspannen en allerlei eetbare planten kunnen ontdekken.

Tjerk Sekeris, districtsburgemeester van Deurne, is trots op de aanleg van het voedselbos en noemt het een belangrijk project voor jong en oud. "Het ecologische beheer en educatieve karakter maken het voedselbos een belangrijk project voor ons district."

Voedselbos in Deurne wordt educatieve ontmoetingsplek

Het 1300m² grote voedselbos Boskruit in Park Groot Schijn in Deurne wordt een groene en toegankelijke ontmoetingsplek waar bezoekers kunnen ontspannen en allerlei eetbare planten kunnen ontdekken. Het voedselbos, aangelegd door Klimplant vzw, zal uitgroeien tot een inspirerende en educatieve plek voor kinderen en jongeren en wordt collectief en ecologisch beheerd. Na enkele jaren kan er al geoogst worden en kunnen bezoekers leren hoe bomen en struiken groeien en vermeerderen, hoe je vruchten en noten kan oogsten en verwerken tot een lekkernij en welke dieren zich thuis voelen in zo'n bos en waarom.

Het voedselbos heeft op lange termijn een positieve impact op het klimaat door verkoeling en vergroting van de lokale biodiversiteit en zal dieren aantrekken zoals vogels, insecten, bijen en egels die weer planten uit de omgeving bestuiven voor een grotere opbrengst van noten, bessen en vruchten.

Klimplant vzw en de stad Antwerpen hebben samen dit project gerealiseerd en burgers kunnen zich nog steeds aanmelden om mee te bouwen aan meer toegankelijk groen in Antwerpen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is