Nieuwe voetgangers- en fietsersbrug verbindt Park Groot Schijn met het speelbos

Op 26 januari 2021, over deze onderwerpen: Mobiliteit en openbare werken, Park Groot Schijn

Park Groot Schijn heeft al enkele seizoenen kunnen groeien en vergroenen.

Momenteel is het park volop in gebruik en genieten wandelaars, fietsers en sportievelingen van de open, groene ruimte. Een nieuwe voetgangers- en fietsersbrug over het Groot Schijn maakt een directe verbinding mogelijk van uit het park naar het speelbos.

Nieuwe voetgangers- en fietsersbrug over het Groot Schijn

Park Groot Schijn legt in het hele gebied ‘kamers’ vast waarbinnen een bepaalde activiteit kan plaatsvinden. De kamers worden met elkaar verbonden door ‘groene voegen’ waarin wandelpaden, wadi’s, zit- en ligplaatsen en de natuur een plek vinden.

Annick De Ridder, schepen voor stadsontwikkeling en ruimtelijke ordening

Met de goedkeuring van de omgevingsvergunning kan de bouw van de nieuwe voetgangers- en fietsersbrug brug over het Groot Schijn in het voorjaar van 2021 van start gaan. Tijdens de tweede parkaanleg is het pad richting speelbos reeds aangelegd, met de brug wordt het speelbos nu ook met de rest van het park verbonden. Tegen de zomer zal de brug klaar zijn voor de eerste gebruikers.

Tjerk Sekeris, districtsburgemeester voor Deurne

Met deze nieuwe brug kan iedereen op een makkelijke en veilige manier het speelbos bereiken. De brug krijgt hetzelfde uitzicht als de bruggen in het zuidelijke deel van Park Groot Schijn, het deel waar de volkstuintjes zich bevinden. De brug, zo’n 15 meter lang en 3 meter breed, wordt uitgevoerd in beton en voorzien van  een cortenstalen borstwering. Zo komt het einde van de aanleg van het park dichter en dichter bij. Het park zal helemaal klaar zijn in 2022.

Meer informatie over de werken

Meer informatie over het verloop en de timing van de werken is te vinden op www.parkgrootschijn.be. Daar kan iedereen zich ook inschrijven op de digitale nieuwsbrief over het volledige park.

Park Groot Schijn met de steun van EFRO

De groei van Park Groot Schijn is mede mogelijk door de steun van EFRO, het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. De gekregen subsidie bedraagt 40% van de totale investering in de aanleg van het park.

Beelden: Copyright Stad Antwerpen - soortgelijke brug ter illustratie

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is