Raadslid Alain Hoeckx lanceert website ter ondersteuning 100 jaar luchthaven Deurne

Op 25 mei 2023, over deze onderwerpen: Luchthaven Deurne

Alain Hoeckx, raadslid van de N-VA en voorzitter van de lokale winkeliersvereniging, heeft een nieuwe website geïntroduceerd om Antwerp Airport, bekend als de luchthaven van Deurne, te ondersteunen. 'Voor eeuwig luchthaven van Deurne' biedt een platform om de luchthaven te feliciteren met haar honderdjarig bestaan. Hoeckx maakt duidelijk dat hij wil bijdragen aan een evenwichtige dialoog: "Ik ben het beu dat voornamelijk de tegenstanders van de luchthaven in de schijnwerpers staan", zegt hij.

Eeuwfeest van Antwerp Airport

Antwerp Airport, officieel bekend als de luchthaven van Deurne, viert haar honderdjarig bestaan. Dit was de perfecte gelegenheid voor Hoeckx om de nieuwe website te lanceren, waarop mensen de luchthaven kunnen feliciteren met deze belangrijke mijlpaal. "Ik ben ervan overtuigd dat er een stilzwijgende meerderheid is die de luchthaven door dik en dun steunt", stelt Hoeckx. Hij wijst op het succes van het feestweekend met de fly-in en de airshow als bewijs van deze steun.

Meer dan alleen felicitaties

De website is niet enkel bedoeld voor het versturen van digitale verjaardagskaarten naar de luchthaven. Het is ook ontworpen als een platform voor het uiten van steun en het voeren van een positieve dialoog over de toekomst van de luchthaven.

Een onderdeel van ons erfgoed

Hoeckx, een fervent supporter van Antwerp Airport, ziet de luchthaven als een cruciaal element van het Antwerpse erfgoed. "Het weerspiegelt voor mij de geschiedenis en evolutie van Antwerpen als wereldstad in termen van transport en reizen," zegt hij. "Als Antwerpenaar ben ik trots op onze grote stad en alles wat het te bieden heeft."

Erkenning van tegenstanders

Op de website adresseert Hoeckx ook de bezwaren van de tegenstanders. "Ik erken de nadelen van een lokale luchthaven, zoals geluidsoverlast en milieueffecten," zegt hij. "Maar de discussie is onevenwichtig. De stem van de tegenstanders wordt vaak luider gehoord dan die van de voorstanders. Met deze website wil ik een tegenwicht bieden aan de vaak eenzijdige, negatieve berichtgeving."

Website: www.vooreeuwigluchthavendeurne.be/

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is