Onderzoek naar pumptrack in Park Groot Schijn

Op 24 september 2016, over deze onderwerpen: Jeugd, Park Groot Schijn, Sport
Elke Brydenbach pumptrack Park Groot Schijn

DEURNE - Het afgelopen jaar konden jongeren in Park Groot Schoon genieten van het pop-up BMX parkoer (foto's). Tijdens de zomermaanden waren er drie initiaties waar zowel schepen Van Campenhout als de districtsschepen van sport te Deurne Elke Brydenbach van profiteerden om ook deze attractieve sport uit te proberen. Kinderen en jongeren konden op een laagdrempelige manier kennismaken met het BMX-en dankzij de samenwerking met Sporting A, het district Deurne en de BMX-ers van DirtE19.

Men is nu gestart met de aanleg van de sportkamer en daardoor dient het pop-up circuit te verdwijnen. Ook het skate park moet een nieuwe locatie zoeken.

Districtsschepen Elke Brydenbach:" Na een uitgebreide bevraging bij de gebruikers van het skatepark kwam o.a. een pumptrack naar voren. Het district Deurne reserveerde ondertussen reeds 120 000€ in hun budget voor de aanleg van een skatepark op het centrale plein."

Gemeenteraadslid Koen Laenens vroeg in de commissie Sport aan schepen Van Campenhout of het skatepark eventueel kan opgewaardeerd worden tot een pumptrack.
Raadslid Laenens verduidelijkt: "Een pumptrack lijkt wel wat op een BMX-piste. Heuvels, bulten en bochten volgen elkaar op en vormen een afwisselend parcours. Door de materialen (asfalt of beton) die er gebruikt zijn pumptracks niet alleen tot fietsen beperkt, maar zijn ze ook geschikt voor skateboards, inlines skates, rolschaatsen en  steps. Eigenlijk gewoon alles op wielen!"

Pumptracks zijn nog relatief onbekend in België, maar zijn wereldwijd een echte hype aan het worden. Antwerpen mag hier dan ook niet ontbreken, zeker in het jaar van de urban sports en met het evenement Antwerp City Drops komend weekend (24/9-25/9).

Schepen Van Campenhout zei tijdens de commissie dat een studiebureau de inplanting van een pumptrack op het centrale plein momenteel onderzoekt. Een pumptrack zou, volgens de schepen, zeker deel kunnen uitmaken van het Park Groot Schijn.

Wij kijken ondertussen reikhalzend uit naar de definitieve uitslag van het onderzoek.
.
.
Verantwoordelijke: Koen Laenens voorzitter N-VA Deurne
Foto: Koen Laenens

 

 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is