Nieuwe sorteerregels voor pmd en een vaste ophaaldag vanaf 1 januari 2021

Op 4 december 2020, over deze onderwerpen: Propere stad

Eindelijk is de PMD+ zak er! Eén zak voor meer plastiek, metalen en drankkartons. Zo gaat de Antwerpenaar nog beter recycleren en minder restafval produceren!

Gemeenteraadslid Koen Laenens is dan ook zeer tevreden dat schepen Fons Duchateau niet voor een extra zak kiest maar voor uitbreiding van de huidige zak.

 

“Verschillende malen heb ik in de gemeenteraad de discussie gevoerd tegen de invoering van een extra roze zak. Met de roze zak komt er een extra zak bij, inclusief bijhorende sorteerregels. Dan hebben Antwerpenaren maar liefst 4 zakken, een witte, groene, blauwe en roze zak. Stel je maar eens voor dat je dan op een klein appartementje woont! Op de duur gaat de sorteerder, met al die verschillende zakken, het bos door de bomen niet meer zien. Dat is toch ook niet de bedoeling” zei Koen Laenens tijdens de zitting van april 2017.

Vanaf het nieuwe jaar zijn er dus nieuwe sorteerregels voor de pmd-afvalfractie van toepassing. Er mogen dan meer plastic verpakkingen in de blauwe zak, zoals botervlootjes, yoghurtpotjes en plastic zakjes. Meer informatie kan u terugvinden op www.antwerpen.be/pmd.

Ook nieuw vanaf 2021 is dat er in Antwerpen het hele jaar door een vaste ophaaldag voor huisvuil zal zijn. Geen gedoe meer met verschuivingen op feestdagen. Hierdoor vereenvoudigt de stad haar dienstverlening naar haar bewoners. Met die eenvoudigere aanpak wil de stad haar burgers ook extra motiveren om afval correct aan te bieden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is