Nieuwe fietsbrug voor Deurne

Op 29 november 2017, over deze onderwerpen: Mobiliteit en openbare werken
Koen, Annick, Tjerk

De aangekondigde fietsostrade die de rotonde van Wommelgem met het Ringfietspad moet verbinden, wordt in het voorjaar van 2018 aangelegd. Op het traject komen ook twee fietsbruggen.

In het kader van de Oosterweelverbinding werd twee jaar geleden de bouw van een fietsostrade tussen de rotonde van Wommelgem en het Ringfietspad aangekondigd als een van de zogenaamde 'quick wins'. Nu is er een aannemer aangesteld en de werken starten in het voorjaar van 2018. Dat blijkt uit een vraag van Vlaams parlementslid Annick De Ridder aan Vlaams minister van Mobiliteit, Ben Weyts (beiden N-VA).

Fietsbrug

De fietsostrade vertrekt aan de fietserstunnel op de rotonde van Wommelgem, langs de Peter Benoitlaan tot aan het kruispunt met de Ruggeveldlaan. Via de brug van de E34 zet het fietspad zich verder over de Ruggeveldlaan, langs het woonzorgcentrum, en loopt het via de Vaartweg door tot aan de Sterckshoflei. Tot dat punt is het het Agentschap Wegen en Verkeer dat verantwoordelijk is voor de aanleg.

Het laatste stukje fietsostrade, van de Wouter Haecklaan tot de Collegelaan, waar het aansluiting vindt op het Ringfietspad, wordt uitgevoerd door BAM in samenwerking met het district Deurne. Ook die werken starten in 2018. Er komt ook een fietsbrug over de Sterckshoflei, maar die werken starten pas in 2019.

“De Deurnenaar kan binnenkort dus vlot en conflictvrij de verkeersassen van Deurne-Noord naar Zuid dwarsen”, zegt gemeenteraadslid Koen Laenens (N-VA). Ook districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) is opgetogen. “Na zo veel jaren wachten wordt deze fietsverbinding eindelijk gerealiseerd”, zegt Sekeris. “Zo zijn we opnieuw een stap dichter om nog meer pendelaars op de fiets te krijgen.”


Tekst Jan Stassijns, vandaag in GVA
Foto: Koen Laenens 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is