Zotte Zondag in Deurne: Gekke attracties, het 'Deur(ne)mat gooien' kampioenschap en nog veel meer!

Op 27 april 2023, over deze onderwerpen: Sport

Op zondag 30 april wordt de parking aan het districtshuis van Deurne omgetoverd tot een avonturenpark voor jong en oud, met tal van spectaculaire attracties, activiteiten en randanimatie. De dag staat in het teken van Zotte Zondag, een gratis evenement voor iedereen, georganiseerd door district Deurne.

"De allereerste editie van ‘Zotte Zondag’ was een groot succes. Wij willen verder bouwen aan dat succes. Het district wil de Deurnenaar met enkele knotsgekke activiteiten en attracties uitdagen het beste in zichzelf boven te halen,” aldus Elke Brydenbach, schepen voor sport en jeugd in Deurne.

Van 13 tot 18 uur kunnen bezoekers genieten van een breed scala aan attracties, waaronder een deathride vanaf het districtshuis, fiets loopings van 360° door de lucht, en een bewegende surfplank waarop deelnemers hun uithoudingsvermogen kunnen testen. Kinderen kunnen zich vermaken op onder andere een touwenparcours, een bungeerun, voetbaldarts, botsauto's en een avonturenbaan. Meer informatie over het programma is te vinden op www.deurne.be/zottezondag.

In aanvulling op haar enthousiasme voor het evenement, herinnert Elke Brydenbach zich haar eigen deelname aan de deathride tijdens de vorige editie van Zotte Zondag: "Vorig jaar ben ik zelf met de deathride naar beneden gegaan van het dak van het districtshuis. Het was een onvergetelijke ervaring en ik daag iedereen uit om dit jaar mijn voorbeeld te volgen. Wie durft?!"

Deur(ne)mat gooien, Homo Deurniversalis en spectaculaire shows in Deurne

Naast de vele attracties kunnen competitieve geesten meedoen aan het kampioenschap 'Deur(ne)mat gooien', waarbij deelnemers proberen een deurmat zo ver mogelijk te gooien. Vorig jaar werd het eerste record in deze discipline gevestigd op 21 meter. Daarnaast gaat Deurne op zoek naar de 'Homo Deurniversalis', waarbij deelnemers uitblinken in verschillende ludieke en gekke spelen, zoals schaar-steen-papier, stoelendans en een ja-neen-quiz.

Randanimatie is ook aanwezig, met onder andere TNT crew (Belgium’s Got Talent) die een unieke trampolineshow verzorgt, en Battle Droids (Belgium's Got Talent) die een duizelingwekkende en betoverende breakdanceshow brengt, gevolgd door een initiatie.

Zotte Zondag belooft een dag vol plezier, amusement en gezelligheid te worden, met gratis activiteiten en attracties voor iedereen. Mis deze kans niet om samen met familie en vrienden te genieten van dit unieke evenement in Deurne.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is