ZorgParking start in Deurne

Op 22 november 2015, over deze onderwerpen: Mobiliteit en openbare werken

Dokters, verplegers en andere zorgverstrekkers vinden in ons district niet altijd een parkeerplaats dicht bij de woning van hun patiënt. Daardoor lopen hun huisbezoeken vertraging op. Nochtans zijn er in veel straten wel parkeermogelijkheden, maar dan op privéplaatsen: voor de oprit of garage van bewoners. Na een initiatief van raadslid Vera Verbist wordt nu ook in Deurne het project ZorgParking uitgerold. Met een sticker op uw garagepoort weet een zorgverstrekker dat hij/zij welkom is om daar kort te parkeren, per huisbezoek bespaart dit tot 10 minuten.

Bewoners die de parkeerplaats voor hun oprit of garage ter beschikking willen stellen, kunnen zich aanmelden via www.zorgparking.be. Met een sticker op hun garage tonen ze dat zorgverstrekkers er tijdens huisbezoeken mogen parkeren.

De zorgverstrekker plaatst een kaart met zijn contactgegevens achter de voorruit van zijn auto. Zo kan een bewoner de zorgverlener contacteren om de plaats vrij te maken als het nodig is. Zorgverstrekkers krijgen deze kaart als ze zich registreren op www.zorgparking.be.

Als zorgverstrekkers sneller een parkeerplaats in de buurt van hun patiënten vinden, maken ze per huisbezoek 5 tot 10 minuten winst. Daardoor kunnen ze meer tijd aan hun patiënten besteden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is