Verschillende kruispunten aangepast voor vlottere verkeersdoorstroming

Op 7 oktober 2016
Verkeerslicht

DEURNE - ANTWERPEN - Op de kruispunten Ter Heydelaan/Frank Craeybeckxlaan en Ter Heydelaan/Alfons Schneiderlaan in Deurne en de kruispunten Brouwersvliet/Oudeleeuwenrui en Nationalestraat/Kammenstraat wordt de regeling van de lichten aangepast om de verkeersdoorstroming te verbeteren.

De stad Antwerpen wil een vlottere verkeersdoorstroming voor zowel autoverkeer als het openbaar vervoer realiseren. Naar aanleiding hiervan werden verschillende kruispunten onderzocht om te bekijken of ze aangepast konden worden voor een vlottere verkeersafwikkeling.

Onder andere de kruispunten van de Ter Heydelaan/Frank Craeybeckxlaan en Ter Heydelaan/Alfons Schneiderlaan in Deurne werden onderzocht. Het college gaf vandaag goedkeuring om de lichtenregeling daar aan te passen. De tram zal er vlotter groen krijgen door in extra detectiepunten te voorzien. Ook zal het licht niet onnodig groen zijn voor het tramverkeer waardoor de voertuigen op bepaalde momenten meer groentijd krijgen. Dit betekent dat ook het andere verkeer vlotter voorbij dit kruispunt kan. Ook het de verkeerslichteninstallatie op het kruispunt Nationalestraat/Kammenstraat wordt aangepast om de tram vlotter te laten passeren. Beide aanpassingen worden dit najaar uitgevoerd.

“We willen bewoners en bezoekers verleiden het openbaar vervoer te gebruiken. Hiervoor moet dit openbaar vervoer wel snel, betrouwbaar en comfortabel zijn. De detectielussen zullen ervoor zorgen dat het openbaar vervoer kan doorstromen”, aldus schepen voor mobiliteit Koen Kennis. “De Lijn zorgt met de ingebruikname van de nieuwe Albatrostrams voor meer comfort en capaciteit op de tramlijnen.”

Daarnaast besliste het college ook om de verkeerslichten op het kruispunt Brouwersvliet/Oudeleeuwenrui aan te passen zodat het autoverkeer er vlotter kan passeren. Dit gaat nu al in. Dit in functie van het tijdelijk sluiten van de Londenbrug.  
.
.

 

Verantwoordelijke schepen: Koen Kennis, schepen voor mobiliteit
Perscontact: Maarten Vanderhenst, mail: maarten.vanderhenst [at] stad.antwerpen.be

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is