Vernieuwing voet- en fietspaden Schotensesteenweg

Op 2 november 2016, over deze onderwerpen: Mobiliteit en openbare werken
Schotensesteenweg

DEURNE - Het district Deurne vernieuwt de voet – en fietspaden op de Schotensesteenweg tussen de Ruggeveldlaan en de Jozef van Poppelstraat. “Uit onderzoek van de Fietserbond en de Provincie Antwerpen bleek dat de fietspaden op de Schotensesteenweg in erg slechte toestand zijn”, zegt Tjerk Sekeris (N-VA), districtsvoorzitter en bevoegd voor mobiliteit.

Wij hebben het deel tussen de Van Loenoutstraat en de Alfons Schneiderlaan vorig jaar vernieuwd en in 2017 pakken we het stuk tot aan de Jozef van Poppelstraat aan. Later volgt de rest van de straat.

De Schotensesteenweg is een overgedimensioneerde weg waar vandaag veel te snel gereden wordt. Ter hoogte van de schoolcomplexen zijn de oversteekplaatsen onveilig en er kan vandaag voor de schoolpoort geparkeerd worden. “Dat moet veranderen”, volgens Tjerk Sekeris (N-VA)

De betonnen rijbaan blijft behouden maar wordt wel versmald tot 6 meter, met een parkeerstrook aan weerzijde van de rijbaan van 2.00m breedte. De fietspaden aan weerszijden van de rijbaan worden aangelegd met een breedte van 1.75m.

Ter hoogte van de oversteekbewegingen worden er verkeersplateaus aangelegd. De rijbaanbreedte ter hoogte van de zijstraten bedraagt 4.80m. Ter hoogte van het kruispunt met de Jozef van Poppelstraat en het kruispunt met de Ivan Maquinaylei zullen deze verkeersplateaus geplaatst worden.

De Schotensesteenweg wordt een groene ader. De stadsas gaat de relatie aan met het landschap: de boom- en groenstructuur ter hoogte van de bebouwing legt de verbinding met de stad. Zo wordt de samenhang tussen Ruggeveldlaan en Schotensesteenweg versterkt.

Tussen de Ruggeveldlaan en de Ivan Maquinaylei zullen er bomen geplant worden in de parkeerstrook. Voorbij de Ivan Maquinaylei tot aan de Jozef van Poppelstraat wordt er een continu groenstructuur voorzien die het fietspad flankeert. Ter hoogte van de inritten zal deze groenstructuur ingevuld worden door grasdals.

Op de hoek - Jozef van Poppelstraat/ Schotensesteenweg - zal het zeer brede voetpad, langs beide kanten van de rijbaan ingericht worden als een pleintje met groene accenten en straatmeubilair.

 

Op vraag van Philip van Acker (fractie voorzitter N-VA en buurtbewoner) heeft de voltallige districtsraad vorige maand gevraagd om huidige twee variabele zone 30’s om te vormen tot een permanente zone 30 tussen de Frans Van Heymbeeklaan en de Ruggeveldlaan. 
.

.
Verantwoordelijke districtsvoorzitter: Tjerk Sekeris
Foto: Philip van Acker

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is