Van 1477 tot nu

Op 5 juni 2019, over deze onderwerpen: Cultuur, Erfgoed, Jeugd, Luchthaven Deurne, Rivierenhof, Sport

Afgelopen weekend werd weerom duidelijk dat Deurne bruist en leeft. 

In het Rivierenhof kon men zich volledig onderdompelen in de Bourgondische tijd en terugkeren naar het jaar 1477. Het middeleeuwse event, dat reeds voor de 19de keer plaatsvond, werd plechtig op gang geschoten door districtsburgemeester Tjerk Sekeris. Hoogtepunt van de dag is de grootse veldslag waarbij er luchtig met pijl en boog geschoten wordt, kanonnen bulderen, zwaarden kletteren,... en gewonden het slagveld moeten verlaten. Op naar de 20ste editie volgend jaar!

Tegelijkertijd vond op onze luchthaven de jaarlijkse Stampe en Vertongen Fly-inn plaats. Heel wat bezoekers kwamen een kijkje nemen in het prachtige museum en de vele tentoongestelde vliegtuigen. Sommigen waagden zich aan een luchtdoop met de SV4. 

Ten slotte waren er nog verschillende activiteiten op en rond de Bosuil. Op zaterdag was er naast Deurne Beleeft, de eerste editie van de Unizo Obstacle Run. Hierbij moest men een parcours van 4 km afleggen met allerlei springkastelen als hindernis. Chapeau voor de deelnemers die hier de loden hitte trotseerden.

Op zondag kon men zich opmaken voor de 11de editie van de Profronde van Deurne. 75 km achter de derny moest uitmaken wie de opvolger van Zdenek Stybar zou worden. In een spannende sprint haalde de winnaar van de Scheldeprijs (2018, 2019) Fabio Jakobsen het voor Jasper De Buyst. Schepen Elke Brydenbach zette de winnaar in de bloemetjes.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is