Speeltuin Ruimtevaartlaan in een nieuw jasje

Op 4 november 2019, over deze onderwerpen: Jeugd

De speeltuin in de Ruimtevaartlaan, langs de luchthaven van Deurne, krijgt een flinke opknapbeurt. Het thema ruimtevaart en vliegen blijft behouden, er komen calisthenicstoestellen en de naastgelegen groenzone wordt meegenomen in het ontwerp van het speelterrein.


Het districtscollege van Deurne keurde maandag de projectdefinitie goed voor de heraanleg van de speeltuin in de Ruimtevaartlaan in Deurne, langs de luchthaven. De volgende stap is de opmaak van een ontwerp, maar voor dat zal gebeuren, kan de buurt haar zegje nog doen in een inspraakmoment. Het district heeft al enkele voorwaarden vastgelegd waar de toekomstige ontwerpen rekening mee zullen moeten houden. Zo blijft het thema ruimtevaart en vliegen behouden, moet er in beschutting tegen de zon voorzien worden, staat duurzaam materiaal centraal en zal ook een naastgelegen groenzone als vrije speelzone bij de speeltuin betrokken worden. Er komen ook calisthenicstoestellen en er is sprake van een kabelbaan.


“We zouden graag een uitkijktoren krijgen op de speeltuin, zoals de controletoren van de luchthaven”, zegt districtsschepen van Jeugd Elke Brydenbach (N-VA). “De speeltuin is volledig opgespeeld. De afgelopen jaren hebben we hier en daar weleens een toestel vervangen, maar nu gaan we alles aanpakken. We hopen volgend jaar het ontwerp klaar te hebben, om later in 2020 de speeltuin te kunnen laten inspelen.”

Bron: Gazet Van Antwerpen
 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is