Raadslid Robert Stephens lanceert 'Limited Hearing' initiatief in Deurne voor slechthorenden

Op 29 november 2023

Raadslid Robert Stephens (N-VA) van district Deurne heeft een bijzonder initiatief genomen om mensen met een auditieve beperking te steunen. Via de seizoensbrochure van zijn partij bood hij onlangs gratis 'Limited Hearing' bordjes aan. Dit project, dat mede werd opgezet door zijn jongere collega Alain Hoeckx (ook N-VA), streefde ernaar de juiste doelgroep in Deurne te bereiken, namelijk mensen die slechthorend zijn.

'Limited Hearing', ofwel 'Beperkt Horen', is een productlijn die bedoeld is om zichtbaarheid te geven aan auditieve beperkingen. Het kenmerkende symbool is een blauw oor op een gele achtergrond, met een rood gestippeld kruis, en staat zowel voor slechthorenden als voor (plots)doven.

Stephens, die zelf recentelijk het zicht in zijn linkeroog volledig verloor, benadrukt de voordelen van het bordje: "Dit initiatief helpt in het verminderen van de noodzaak om steeds te zeggen dat je niet goed hoort. Het bevordert ook begrip, vooral in het verkeer. En het mooie is, het is niet taalgebonden, dus overal ter wereld begrijpelijk."

Alain Hoeckx, betrokken bij het opzetten van het initiatief, voegt toe: “Het bordje is bestemd voor iedereen die in het dagelijks leven, zoals in het verkeer, op het werk of tijdens het skiën, zijn of haar auditieve beperking zichtbaar wil maken. Het doel is om de omgeving bewust te maken en te zorgen dat men rekening houdt met de beperking.”

Sabina Hellemans mocht het eerste bordje in ontvangst nemen: “Met het ouder worden, merk ik dat mijn gehoor er meer en meer op achteruitgaat. Ik heb veel aan m’n dochter die me met de wagen voert, maar ik behoud ook graag mijn vrijheid met de fiets. Zo’n bordje stelt ergens gerust, ik hoop dan ook dat het bekend wordt bij iedereen.”

Mensen die zelf slechthorend zijn en interesse hebben in het 'Limited Hearing' bordje, kunnen contact opnemen met Robert Stephens via zijn e-mailadres: beer.stephens [at] skynet.be.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is