Deurne, Schoten en Wijnegem ontvangen eerste 'Grune Schup' trofee voor milieu-inspanningen

Op 8 december 2023, over deze onderwerpen: Leefmilieu

District Deurne, in samenwerking met de gemeenten Schoten en Wijnegem, werd gisteren geëerd met de inaugurele "Grune Schup" trofee. Deze erkenning is een hommage aan de inspanningen voor het behoud, de versterking en de connectiviteit van GruunRant. Onze bijdrage aan de "Groene Recreatieve Corridor", die culmineerde in het "Groen Kruis" project van de provincie Antwerpen, is een toonbeeld van effectieve samenwerking. Het "Groen Kruis" initiatief, een samenwerking tussen de Provincie Antwerpen en de gemeenten Schoten, Wijnegem, en de districten Ekeren en Deurne, streeft naar de verbinding van diverse natuurgebieden.

Districtsburgemeester van Deurne, Tjerk Sekeris, benadrukt de langdurige samenwerking met Gruunrant, die verder gaat dan het Groen Kruis project. Dit omvat ook diverse onthardingsprojecten zoals de Frans van Heymbeeklaan en recente straatrenovaties rond de Arena.

Gruunrant wordt geprezen als een ideale partner, vooral door hun gedrevenheid, openheid voor nieuwe en realistische ideeën. Dit is cruciaal voor Deurne, aangezien het district vaak geconfronteerd wordt met hoge verwachtingen van buurtcomités en burgerbewegingen, die soms niet haalbaar zijn binnen hun mandaat. Desondanks blijft Gruunrant dromen van het verbinden van natuurgebieden zoals het Gemeentepark van Schoten, het Albertkanaal, Bisschoppenhofpark, Bremweide, Rivierenhof, en Fortvlakte met het Park Groot Schijn.

Sekeris herinnert aan de woorden van Willem Elsschot: "Tussen droom en werkelijkheid, staan wetten en praktische bezwaren", maar benadrukt dat Gruunrant toont hoe samenwerking op basis van haalbare dromen tot succes kan leiden.
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is