Nieuwe wielerwedstrijd ‘2 Districtenpijl Ekeren-Deurne’

Op 11 december 2019, over deze onderwerpen: Sport

In de aanloop naar het wielerseizoen 2020 gaan de districten Ekeren en Deurne een samenwerking aan met vzw Het Klein Verzet en vzw Royal Antwerp Bicycle Club voor de organisatie van een internationale wielerwedstrijd voor elite en beloften heren en dames van het niveau UCI 1.2. Op zondag 5 juli 2020 vindt daarom de ‘2 Districtenpijl Ekeren-Deurne’ plaats, een hoogdag voor alle wielerliefhebbers.

De huidige bestuursleden en medewerkers van vzw Het Klein Verzet en vzw Royal Antwerp Bicycle Club hebben reeds meer dan 30 jaar ervaring met de inrichting van wielerwedstrijden: de Antwerpse Havenpijl, de GP Glenn Huybrechts, PK’s ... enz.. Ze zijn dan ook trots om samen te werken met de sportdistricten Ekeren en Deurne. De wedstrijd kreeg de naam de ‘2 Districtenpijl Ekeren-Deurne’.

Gezien het succes van de editie 2019 van de voormalige Antwerpse Havenpijl, zijnde de combinatie van dames en heren op één wedstrijddag én dit op een lokale omloop, doet de organisatie op dit elan verder. De wedstrijd focust op lokale ronden zodat het publiek meermaals zijn wielerhelden aan het werk kan zien. De renners en rensters leggen op 5 juli 2020 eerst enkele ronden van ongeveer12 kilometer af in Ekeren. Daarna trekken ze naar Deurne om daar ongeveer evenveel ronden af te leggen. De 2 Districtenpijl Ekeren-Deurne voor dames maakt deel uit van de Lotto Cycling Cup. De organisatoren van de Lotto Cycling Cup trachten al enkele jaren, met de hulp van Belgian Cycling, het wielrennen van de Belgische meisjes naar een hoger niveau te tillen. Aan dit verhaal willen alle partijen binnen deze samenwerking zeker meewerken.

Districtsschepen voor sport (Deurne), Elke Brydenbach: “Wielrensters zoals Jolien D'Hoore, Lotte Kopecky, Sanne Cant,... zijn welklinkende namen uit het vrouwenwielrennen met een mooi internationaal palmares. Spijtig genoeg krijgen ze t.o.v. het mannenwielrennen niet de nodige aandacht die ze verdienen. Daarom zijn we enorm tevreden om te kunnen aankondigen dat er naast de beloftenwielerwedstrijd, waarbij opkomende renners hun talent kunnen tonen, ook een top vrouwenwielerwedstrijd geprogrammeerd staat.”

Districtsschepen voor sport Ekeren, Annemie Plompen: “Jong talent ondersteunen is belangrijk. Zonder wedstrijden voor beloften waar ze zich al kunnen meten met elite, zouden jonge renners niet de kansen krijgen die ze nodig hebben om door te groeien en zich in de kijker te rijden. Zo ook met het vrouwenwielrennen dat ook de aandacht moet krijgen diehet verdient. Daarom zijn deze koersen belangrijk. De combinatie van deze 2 wedstrijden maakt er topdag voor alle wielerliefhebbers van. Ekeren staat weer met 2 koersen op de kaart, dit jaar als vertrekplaats en volgend jaar als aankomstplaats.”

Programma (o.v.)

10 uur presentatie damesploegen (Kristus Koningplein)

11uur vertrek dames voor +130 km

12 uur presentatie herenploegen (Kristus Koningplein)

12.30 uur dames aanvang plaatselijke ronden in Deurne

13 uur start heren voor +180 km
14 uur aankomst dames (Frank Craeybeckxlaan)

15 uur heren aanvang plaatselijke ronden in Deurne

17 uur aankomst heren (Frank Craeybeckxlaan)

Het volledige programma, inclusief randanimatie, jeugd/demonstratiewedstrijden, ... en de juiste uren worden tijdig verspreid.

Meer info www.2districtenpijl-ekeren-Deurne.be


 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is