N-VA Deurne start onderhandelingen met Groen

Op 6 december 2015, over deze onderwerpen: Politiek
Peter Wouters

Beste Deurnenaar,

Voor mij is Deurne niet zomaar een district. Het is mijn district. Ik heb dit mooie stukje Antwerpen en mijn rol als districtsburgemeester nooit gezien als een opstapje naar een ander politiek mandaat. Dit is het mandaat waar het voor mij over gaat. Iedereen die mij kent, weet dit. 

Ik doet dit werk graag. De Deurnenaar heeft recht op een krachtdadig en geloofwaardig bestuur. Deurne komt eerst. Dat  is altijd mijn persoonlijke overtuiging geweest.  Ik ga die overtuiging niet verloochenen, nu we in deze impasse zitten die al veel te lang aansleept.

Zeer recent hebben enkele informele contacten op stedelijk en districtsniveau geleid tot openheid aan beide kanten voor een eventuele toetreding van Groen tot de coalitie.  Om dat doel te bereiken, zijn we met een wit blad begonnen. Een open gesprek zonder taboes met één gemeenschappelijk doel: het bestuur in Deurne weer op de rails te krijgen. Groen is voor ons de meest logische keuze als gesprekspartner na vruchteloze gesprekken met de “verenigde oppositie”. Ik kan u melden dat die informele contacten eerste voorzichtige vruchten afwerpen en er aan beide zijden voldoende vertrouwen is om onderhandelingen aan te gaan om een inhoudelijk akkoord af te sluiten. Ik hoop u binnenkort opnieuw te kunnen uitnodigen met goed nieuws vanuit het districtsbestuur van Deurne.

Dat is wat de politieke toekomst van Deurne betreft. Wat mijn toekomst betreft? Wel, ik ben getrouwd met Deurne. Ik ben niet getrouwd met deze job. Wanneer we er in slagen om een akkoord te vinden met  Groen, ga ik mij terugtrekken uit het college om een nieuwe bestuursploeg mogelijk te maken. Vriend en vijand hoeft zich echter niet al te veel zorgen of illusies te maken. Ik blijf in de buurt.

Peter Wouters

Districtsvoorzitter Deurne

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is