N-VA Deurne en Borgerhout huldigen nieuwe Ignatiusplantsoen in

Op 22 november 2022, over deze onderwerpen: Politiek

Afgelopen weekend organiseerden de twee lokale N-VA afdelingen van Deurne en Borgerhout een wijkbezoek. Zo bezoeken de afdelingen alle wijken van hun district en gaan ze in gesprek aan met de buurt.

Het laatste wijkbezoek vond plaats in de wijk Morckhoven, aan het vernieuwde plein... en dat plein zorgde de laatste tijd voor wat onenigheid Het groene plantsoen aan het kruispunt van de Kerkendijk met de Collegelaan in Borgerhout zal voortaan door het leven gaan als het Ignatiusplantsoen. Het Antwerpse schepencollege keurde deze naamgeving goed. En dat was dik tegen de zin van het district Borgerhout. Vooral districtsburgemeester Marij Preneel (Groen) vond dit niet kunnen. Volgens haar moest het plantsoen vernoemd worden naar een vrouw.

Wegens tegenstand nooit inhuldiging gekregen

De borden werden enige tijd geleden geplaatst, maar omwille van de controverse vond het Borgerhouts bestuur het niet nodig om het plein officieel in te huldigen. Meer zelfs... de naamborden waren nog steeds afgedekt met zwarte afvalzakken.

En toen kwam het wijkbezoek van de N-VA...


"Stadschepen Annick de Ridder is een fervente bezoekster van onze wijkbezoeken. Tijdens ons bezoek aan de wijk Morckhoven kreeg ze de eer om het Ignatiusplantsoen als stadsschepen officieel in te huldigen… dat was nodig omdat het district Borgerhout geen hulde wil brengen aan de stichter van de Jezuïeten; weet districtsburgemeester Tjerk Sekeris en gaat verder: "Waarom: om de eenvoudige reden dat Ignatius van Loyola een man was. Gelukkig kreeg Annick de Ridder hulp van twee blanke mannen (mezelf en gedeputeerde Luk Lemmens) van middelbare leeftijd"

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is