Luchthaven van Deurne viert eeuwfeest met Fly In en Airshow: "Een parel van en voor Deurne"

Op 17 mei 2023, over deze onderwerpen: Erfgoed, Luchthaven Deurne

De Antwerpse luchthaven bereikt in 2023 een indrukwekkende mijlpaal: haar honderdjarig bestaan. Ter ere hiervan organiseert het Stampe & Vertonghen Museum, in samenwerking met de luchthaven, op 20 en 21 mei de 29ste Stampe Fly In en een speciale airshow.

Bezoekers kunnen tussen 10 en 17.30 uur genieten van talloze historische vliegtuigen en een spectaculaire vliegshow. Zaterdag belooft een dag vol activiteiten te worden, waaronder lokale vluchten, een static show en luchtdopen met een Stampe SV-4 of Piper. De zondag wordt gemarkeerd door de grote airshow, ter ere van het 100-jarig bestaan van Antwerp Airport.

Parel van en door Deurne

Districtsburgemeester en schepen voor Erfgoed, Tjerk Sekeris, is enthousiast over de vieringen: "De luchthaven van Deurne en het Stampe & Vertonghen Museum zijn ware iconen van Deurne's rijke erfgoed. Het honderdjarig bestaan vieren met de 29ste Stampe Fly In en de '100 jaar Antwerp Airport' airshow, onderstreept de historische en hedendaagse betekenis van deze instellingen. Dit evenement is niet alleen een viering van ons luchtvaartverleden, maar ook een herinnering aan hun blijvende impact en hun rol in het vormgeven van onze toekomst."

Parkeren is mogelijk op de luchthaven of in de nabijgelegen straten, maar gezien de verwachte drukte wordt aangeraden om met het openbaar vervoer of de fiets te komen. Voor meer informatie, bezoek www.stampe.be.

Mis deze viering van de luchtvaartgeschiedenis niet!

Illustratief beeld van Paul Tondeleir

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is