Kruispunt Confortalei – Lakborslei is weer open

Op 6 april 2018, over deze onderwerpen: Mobiliteit en openbare werken
Kruispunt Confortalei – Lakborslei is weer open

DEURNE - Kruispunt Confortalei – Lakborslei is weer open

Vrijdag 6 april is het volledig vernieuwde kruispunt Confortalei- Lakborslei terug opengesteld voor het verkeer. Als N-VA Deurne zijn we heel tevreden dat we het meest onveilige kruispunt van Deurne hebben kunnen omtoveren tot een kruispunt waarbij zowel voetgangers, fietsers, automobilisten en openbaar vervoer vlot en veilig kunnen doorstromen.

Het rondpunt Lakborslei – Confortalei was een zwart punt in het district Deurne. “Het was vooral onveilig voor fietsers”, zegt Tjerk Sekeris, districtsburgemeester, “In de periode 2011- 2015 hebben zich daar 16 ongevallen voorgedaan. Het verkeer werd door de ovale vorm van de rotonde onvoldoende afgeremd en fietsers waren slecht zichtbaar wat een zeer gevaarlijke situatie was. Dat dit dringend aangepakt moest worden was overduidelijk en het was dus ook de topprioriteit van ons fietsbeleid.

In het nieuwe ontwerp is de Lakborslei een voorrangsweg. De toegang tot de zijstraten wordt daardoor verhoogd aangelegd, deze verhoging vormt een poort naar de zone 30. In de hoofdrichting (Lakborslei) wordt de snelheid voor het kruispunt verlaagd door het aanbrengen van buskussens.

Komende vanuit de Confortalei kan je nu enkel rechts afslaan op de Lakborslei. Er wordt een terugkeerbeweging mogelijk gemaakt voor het kruispunt van de Lakborslei met de Bisschoppenhoflaan. De verschillende takken op het kruispunt sluiten allen zo haaks mogelijk aan op de Lakborslei. Dit is voor alle weggebruikers overzichtelijker en zorgt ervoor dat auto’s moeten vertragen wat de verkeersveiligheid sterk verhoogd.

De fietspaden op het kruispunt zijn aanliggende fietspaden met een voldoende grote veiligheidszone. Enkel langs de Confortalei en de Lakborslei zijn de bestaande fietspaden doorgezet op het kruispunt. De Dornestraat en de Van Heystveltstraat zijn gewone woonstraten met zone 30 en blijven dus gemengd verkeer. De fietsers krijgen hierdoor een eigen plaats op het kruispunt en komen duidelijker in beeld voor de automobilist.

Tenslotte zijn er 24 nieuwe bomen geplant en 690 m22 openbaar groen voorzien op het kruispunt wat de omgeving al een heel stuk vergroend en verfraait.


Verantwoordelijke: Tjerk Sekeris districtsburgemeester.
Foto's: François Verstraelen

 

 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is