Kinderboerderij Rivierenhof bekroond

Op 10 oktober 2019, over deze onderwerpen: Rivierenhof


De kinderboerderij in het Provinciaal Groendomein Rivierenhof in Deurne valt opnieuw in de prijzen. Het heeft het 'Levend Erfgoedhoflabel' beet, omdat het actief meewerkt aan het in stand houden van lokale landbouw- en neerhofdieren.

Het Steunpunt Levend Erfgoed riep in oktober vorig jaar het label voor Erfgoedhoven (LEH) in het leven. Daarmee wil de vereniging waardevolle initiatieven rond levend erfgoed erkennen en ondersteunen. Iedereen - landbouwers, bedrijven, overheden, verenigingen en ook particulieren - kan het LEH-label aanvragen als ze dieren van de authentieke Belgische erfgoedrassen houden of er mee kweken. Als ze voldoen aan de voorwaarden, wordt het label ook toegekend en wordt er een LEH-schild uitgereikt.

De kinderboerderij van het Provinciaal Groendomein Rivierenhof mag op 18 oktober het label in ontvangst nemen. Volgens het Steunpunt Leven Erfgoed verdient het park dit omdat het actief meewerkt aan het in stand houden van authentiek lokale landbouw- en neerhofdieren. Dan vindt ook de symbolische overhandiging van een Mechelse kalkoenkop plaats, een oud Vlaams kippenras.

Bron: Gazet Van Antwerpen

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is