Kerstboomweide aan Eksterlaar

Op 22 november 2015, over deze onderwerpen: Leefmilieu

Aan het einde van de komende kerstperiode hoeft u uw kerstboom niet te laten ophalen door de vuilkar. Dat kan uiteraard nog steeds, maar inwoners van Deurne kunnen nu ook een meer ecologische bestemming geven aan hun kerstboom. Daarenboven zal die nieuwe bestemming ook nog eens goedkoper uitdraaien voor de Deurnenaar.

Dankzij een voorstel van districtsraadslid Freya Van Alsenoy komt er in Deurne aan het Eksterlaar een kerstboomweide tot stand. Dit houdt in dat u na de kerstperiode uw boom terug kan planten op deze “kerstboomweide”. Zo kan u volgende Kerst uw boom terug komen uitgraven en hergebruiken. Dat die dan ondertussen een maatje groter zal zijn is mooi meegenomen.

Hoe gaat dit praktisch in zijn werk?

Het district Deurne geeft iedereen de kans om zijn kerstboom te planten op een braakliggend stuk grond aan het Eksterlaar, ten oosten van de Kerkhofweg. Je plant je boom zelf en staat in voor de verzorging ervan. Elke boom is gelabeld waardoor iedereen zijn eigen kerstboom terug in huis kan halen. Op 7 januari kan je van 9 uur tot 20uur zo een label komen afhalen in het districtshuis bij de dienst Opsinjoren. Je krijgt dan meteen ook meer info voor het planten van je kerstboom.

Wil je je kerstboom opnieuw aanplanten dan moet je bij aankoop wel op het volgende letten:

Zie dat de kerstboom een mooie grote wortelkluit heeft
Laat de boom een paar dagen acclimatiseren voor je die in de woonkamer zet
De grond van je boom in de huiskamer moet altijd vochtig zijn dus voldoende water geven
Zorg ervoor dat je de wortel niet beschadigd bij transport

 

Alvast een Vrolijk Kerstfeest!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is