Hoog bezoek in Deurne

Op 9 juni 2017, over deze onderwerpen: Cultuur
Christina Hendricks.

DEURNE - Vandaag gaf het college van burgemeester en schepenen toelstemming aan Brian Da Palma om te filmen in de stad. De regisseur kwam zelf al eens kijken in Deurne.

Wij troffen Brian da Palma aan in het bureau van de districtsvoorzitter in het districtshuis. De legendarische filmregisseur van o.a. The Black Dahlia, Mission: Impossible en The Untouchables was in Deurne op verkenningstocht. In het districtshuis van Deurne worden een aantal scenes opgenomen van zijn nieuwste film Domino, waarin de hoofdrollen gespeeld worden door Christina Hendricks, bekend van haar rol als Joan Harris in de serie ‘Mad Men’ en Nikolay Coster-Waldau, ook bekend als Jaime Lannister uit ‘Games of Thrones’. Met een tagline als ‘the best weapen against an enemy’ belooft de film een thriller van formaat te worden.

“Het districtshuis is een ideale filmlocatie voor regisseurs uit binnen – en buitenland”, zegt Tjerk Sekeris (N-VA), districtsvoorzitter. “De film ‘The Fifth Estate’ met Benedict Cumberbatch is bijvoorbeeld deels gedraaid in het districtshuis.” Dat zelfde districtshuis werd het ‘Ministerie van Justitie’ in de succes serie ‘Als de dijken breken’. “Dit filmhuis liet nog één van hun filmprops achter op mijn bureel. Een portret van de Nederlandse koning en koningin. Brian de Palma mag gerust Christina Hendricks achterlaten.” lacht Tjerk Sekeris.


Bron: Gazet Van Deurne
Auteur: Wilfried Defillet
http://www.gazetvandeurne.be/nieuws/hoog-bezoek-deurne/#.WTrI23YFUU0.email
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is