Het participatie project de Groene sproet

Op 29 juni 2018, over deze onderwerpen: Leefmilieu
Freya van Alsenoy, districtsraadslid en buurtbewoner

DEURNE - Om de dichtbevolkte buurt Kronenburg in Deurne-Noord van meer groen te voorzien, kocht de stad enkele percelen voor de inrichting van een ‘groene sproet’ (een groene toets die ademruimte geeft aan een dichtbebouwd gebied).

Om de buurt te laten kennis maken met deze toekomstige publieke groene plek, organiseren de stad en het district Deurne tijdens de zomer een feest en verschillende activiteiten. Deze actie kadert binnen Wijkwerking op Maat, een pilootproject waarmee de stad in samenwerking met district en buurtpartners de leefbaarheid in Deurne-Noord wil verbeteren.

De plek waar deze zal ingericht worden, ligt tussen de Ten Nessestraat 31 en de Van Cortbeemdelei 56 in de buurt Kronenburg in Deurne-Noord. De oppervlakte van het gebied bedraagt ongeveer 2000m².

Feest in de buurt

De stad en het district Deurne zullen in samenwerking met lokale partners en verenigingen een aantal activiteiten organiseren om deze toekomstige groene publieke plek voor te stellen aan de buurt. Op 1 juli vindt het kennismakingsfeest plaats met kinderanimatie, muziek en een barbeque. Tijdens dit feest krijgen bewoners ook de gelegenheid om hun mening te geven over de definitieve invulling van deze plek. In de loop van juli zullen verder verschillende activiteiten georganiseerd worden (sport en spel, workshops met hout, yoga,…) om de betrokkenheid met het plein te versterken.

 

“Het participatie project de Groene sproet geeft buurtbewoners de kans hun wensen voor deze groene ontmoetingsplek te delen met elkaar en het districtsbestuur”, zegt Freya van Alsenoy, districtsraadslid en buurtbewoner, “ik zie er alvast naar uit”


Verantwoordelijke: Tjerk Sekeris districtsburgemeester
Foto: Freya van Alsenoy

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is