Heropening Wim Saerensplein

Op 2 mei 2018, over deze onderwerpen: Jeugd, Mobiliteit en openbare werken
Heropening Wim Saerensplein

DEURNE - Gisteren werd het Wim Saerensplein onder grote publieke belangstelling heropend voor de Deurnenaar.
“De Deurnenaar heeft we wat moeten wachten maar het plein is een echt pareltje geworden voor de buurt”, zegt Tjerk Sekeris, districtsburgemeester.

Het Wim Saerensplein was een eiland plein, dat niet uitnodigde om er te verblijven. Wij hebben het plein terug gegeven aan zijn inwoners, door de parking aan één kant te bouwen en door twee doorlopende straten te knippen. Daardoor oogt het plein veel groter dan voordien en mensen kunnen ook gewoon op hun plein wandelen, spelen en zitten.

Het Vredesmonument dat aan de kant van de Ruggeveldlaan staat is een aanwinst voor deze buurt en een passende herdenking voor die politieagenten die tijdens de tweede wereldoorlog hun leven gaven in de strijd tegen het nationaal-socialisme.

De wadi’s zorgen ervoor dat bij hevige regenval het plein niet onder water loopt. De drainage van het plein komt uit in twee waterbekkens. Die wadi’s zijn niet verbonden met de riolering, maar zorgen ervoor dat regenwater trager verzameld wordt en kan infiltreren in de bodem. Op die manier belasten we de rioleringen in de wijk minder en komt er hopelijk een einde aan onderlopende kelders in de omgeving.

De speeltuin, ook een realisatie van het district, werd alvast druk ingespeeld. Elke Brydenbach, districtsschepen voor jeugd en sport is alvast enthousiast. “Wij hadden een ambitieus programma om heel wat speeltuinen in Deurne te vernieuwen en is daar één van. Mijn kinderen zijn alvast uitgelaten.”


Verantwoordelijke: Tjerk Sekeris districtsburgemeester.
Foto's: Koen Laenens.

 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is