Heraanleg van twee nieuwe speelterreinen in Deurne-Noord

Op 21 oktober 2021, over deze onderwerpen: Jeugd

Er beweegt wat binnen het speelweesel van Deurne! Met de heraanleg van maar liefst twee nieuwe speelterreinen in Deurne-Noord, wordt het een druk najaar.

In november starten de werken aan de Tweegezusterslaan en bijna parallel volgt een complete make-over van speelterrein ‘t Schijntje.

De speelplek aan de Tweegezusterslaan wordt druk bezocht door (school)kinderen uit de nabije buurt. Het peuter en kleutergedeelte was compleet uitgespeeld. Dringend tijd dus voor een volledige vernieuwing. Maar ook aan onze tieners is gedacht met een uitdagende sportzone & graffiti muur voor workshops.

Aldus districtsschepen voor Jeugd Elke Brydenbach.

Volwaardig speelaanleidingen in wijk Ten Eekhove

Het speelterrein aan ‘t Schijntje was eigenlijk een samenraapsel van verschillende speeltoestellen. In de buurt wonen veel jonge gezinnen en zijn er relatief weinig speel aanleidingen.

Het werd dus hoog tijd om ook hier de nodige investeringen te doen. Samen met de buurtpartners en scholen, hebben we in kaart gebracht welke noden er waren.  Zo kwamen we tot een uitdagend ontwerp waar jong en  oud de komende jaren nog veel plezier gaan aan beleven.

Besluit de districtsschepen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is