Groots groen project afgerond: Park Groot Schijn nu volledig open

Op 13 juli 2023, over deze onderwerpen: Leefmilieu, Een leefbare en groene gemeente

Park Groot Schijn, heeft nu alle hoeken en kanten beschikbaar gesteld voor het publiek. Met de voltooiing van de paden en het inrichten van de omringende natuur, kunnen bezoekers nu volop genieten van het gehele park.

Eerder bestond Park Groot Schijn uit afzonderlijke secties voor sport en recreatie. Dankzij een vruchtbare samenwerking tussen de stad, het district, diverse verenigingen en gebruikers is het gebied nu getransformeerd tot een groene long van 83 hectare. De nieuw geplaveide paden en de omgevende natuur dienen als 'groene verbindingslijnen' tussen de verschillende onderdelen van het park, en bieden ook ruimte aan wadi's en zitplaatsen.

Het breedste pad, zeven meter in omvang, snijdt een oost-west route door het park en is een voortzetting van de centrale dreef van het Rivierenhof. De belangrijkste toegangspunten van de sport-, centrale- en jeugdsecties liggen langs dit pad. De resterende paden, elk vier meter breed, zijn uitgerust met comfortabele bankjes. Bovendien zijn er fietsenrekken aanwezig bij elke 'kamer' van het park.

Om het groene karakter van het park te bevorderen, heeft de stad extra hagen en bomen geplant. In de recentste fase zijn er 13.610 haagplanten en 867 bomen toegevoegd, waaronder wilgen, elzen, decoratieve bomen zoals kersenbomen en sterke inheemse soorten zoals eiken en essen.

Els van Doesburg, de groenschepen, prees het project: "Park Groot Schijn is iets waar elke Antwerpenaar trots op kan zijn. We zijn er geleidelijk in geslaagd om dit wirwar van clubs en sportvelden om te vormen tot een prachtig, uniform groen park. Dit is het perfecte moment voor Antwerpenaren om volop te genieten van de zomer in het park."

Park Groot Schijn is volledig autovrij, hoewel de paden sterk genoeg zijn voor hulpdiensten om indien nodig binnen te rijden. Alle andere voertuigen moeten gebruik maken van de centrale parking gelegen tussen de Ruggeveldlaan en het zwembad.

Tjerk Sekeris, de districtsburgemeester, voegde toe: "Dit park vormt een significante aanwinst voor Deurne en is het resultaat van de samenwerking van verschillende betrokken partijen. Het is een plek waar mensen kunnen ontspannen, recreëren en samenkomen. We zijn bijzonder trots op deze verwezenlijking.

Beelden: Ronny Mullens, Sigrid Spinnox

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is