Groot succes voor Buitenspeeldag in Deurne: 13 superhelden motiveren kinderen om meer buiten te spelen

Op 19 april 2023, over deze onderwerpen: Jeugd, Sport

District Deurne heeft met succes de Buitenspeeldag georganiseerd op 19 april. Kinderen uit het district maakten kennis met de 13 Deurnse superhelden, die als doel hebben kinderen te stimuleren om meer buiten te spelen en te sporten. Tijdens deze dag konden kinderen ook de opperheld Dax Lupo ontmoeten.

Kinderen brengen tegenwoordig veel tijd door op hun smartphone of computer, en minder tijd met vriendjes buiten. Om dit te veranderen, heeft district Deurne 13 superhelden ontwikkeld die verbonden zijn aan verschillende speelterreinen in de regio. Hierdoor worden kinderen aangemoedigd om meer buiten te spelen en de speelterreinen te ontdekken.

Elke Brydenbach, districtsschepen voor jeugd, benadrukt het belang van een gezonde geest in een gezond lichaam:"Met de superhelden wil het district jongeren motiveren om weer de buitenlucht op te zoeken en samen met de helden de meest avontuurlijke activiteiten te ondernemen op de talrijke speelterreinen verspreid over het district."

De superhelden zijn allemaal dieren met een eigen karakter en kracht, variërend van een muis tot een stier en van een ekster tot een cheeta. De superhelden spreken tot de verbeelding van elk kind en laten zien dat ieder kind, ongeacht afkomst, geloof of uiterlijk, ook een superheld kan zijn.

Buitenspeeldag en toekomstige activiteiten met superhelden stimuleren buitenspelen in Deurne

Tijdens de Buitenspeeldag konden kinderen de verschillende superhelden ontmoeten op de speelterreinen en deelnemen aan gratis speel- en sportactiviteiten op 17 verschillende locaties in Deurne. De opperheld Dax Lupo bracht een bezoek aan het Arenaplein om 14 uur, waar hij werd verwelkomd door districtsschepen voor jeugd, Elke Brydenbach.

In de toekomst zullen de superhelden deelnemen aan verschillende evenementen en activiteiten van het district, om kinderen en ouders te enthousiasmeren om alle speelterreinen en de superhelden te ontdekken. Vanaf mei kunnen kinderen tattoos en stickers van de superhelden verzamelen, en in juli en augustus zal elke week een superheld in de kijker worden gezet op de socials van district Deurne.

Met deze succesvolle Buitenspeeldag en de introductie van de 13 superhelden, zet district Deurne een grote stap in het motiveren van kinderen om meer buiten te spelen en te sporten, voor een gezonde geest in een gezond lichaam.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is