Gala van de Sporttrofee Deurne 2017

Op 10 maart 2018, over deze onderwerpen: Jeugd, Sport
Gala van de Sporttrofee Deurne 2017

Op zaterdag 10 maart vond het Gala van de Sporttrofee Deurne 2017 plaats in cc Deurne. Alle Deurnse ploegen en sporters die in 2017 een titel behaalden werden tijdens een wervelende show in de bloemetjes gezet. 

2017 was weerom een jaar met heel wat sportieve hoogtepunten. Op nationaal vlak werd er door menig rood-witte supporter, weken aan een stuk reikhalzend uitgekeken naar wat de ‘Great Old’ ging uitrichten in het seizoen 2016-2017. Na 12+1 jaar te hebben gekampeerd in tweede klasse en 1B werd uiteindelijk in de finalewedstrijden tegen Roeselare uitgemaakt wie de stap naar 1A mocht zetten. RAFC Antwerp trok aan het langste eind en laat dit seizoen zien dat ze terug in eerste klasse thuishoren.  Dit leverde hen de over verdiende sporttrofee 2017 voor ploegen op.

 

Naast deze prestatie, waar niemand afgelopen sportjaar kon naast kijken werden er in ons district nog heel wat uitmuntende ploeg- en individuele sportprestaties geleverd. Heel wat provinciale, Vlaamse, Belgische of zelfs internationale titels werden afgelopen jaar behaald.  

 

          ·     atletiek: Antwerp Athletics, Beerschot VAC, Brabo AC en Wapper

          ·         baseball/softball: Deurne Spartans

          ·         basketbal: Port of Antwerp Giants

          ·         bodybuilding: Deurnenaar Michael A. Anderson

          ·         bowling: Euro BC en K. Sportverbond Antwerpse Handelaars

          ·         bridge: Riviera Bridge Club

          ·         ijshockey: Antwerp Phantoms

          ·         katapultschieten: Antwaarpse katapultclub

          ·         korfbal: AKC en Borgerhout/Groen-Wit

          ·         kruisboogschieten: Kruisboog Gilde Marnix en Schuttersgilde Den Crans

          ·         kunstschaatsen: Antwerpse Kunstschaatsclub Ruggeveld

          ·         schaken: Schaakkring Deurne-Zuid

          ·         tennis: Royal Antwerp Tennis Club

          ·         turnen: Silok

          ·         twirling: De Vredekring - De Roosjes

          ·         voetbal: K. Rapid AC en Royal Antwerp FC

          ·         waterski: Vlierse Waterski Club (met als laureaat Deurnenaar Aurelie Spelter)

          ·         zwerkbal: Antwerp Quidditch Team

 

Grootste winnaar van de avond was de 12-jarige schaker Daniel Dardha. Hij won zowel de Jeugdsporttrofee als de Sporttrofee 2017. Daarnaast sleepte René Coomans de Lifetime Achievement Award in de wacht en de G-sporttrofee ging dit jaar naar Antwerp Athletics.


Als schepen voor sport is Elke Brydenbach uiteraard trots op al deze knappe prestaties van de individuele sporters en clubs die in de bloemetjes werden gezet. "Om in de toekomst nog méér topprestaties in ons district te zien, investeert het district en de stad in nieuwe sportinfrastructuur. Zo werd recent de sportkamer in Park Groot Schijn geopend. Zo kunnen de daar gevestigde korf-, voetbal en andere sportclubs gebruik maken van mooie kunstgrasvelden en nieuwe kantines. Iets waar die clubs reeds jaren naar hebben  uitgekeken. Die droom is voor hen nu werkelijkheid geworden", zegt schepen Brydenbach. "Daarnaast verrijst er in ons district tegen 2020 een nieuw baantjes- en recreatiefzwembad waarvan  de naam binnenkort bekend zal gemaakt worden. De oude versleten schaatsbaan zal dan ook plaatsmaken voor een fonkelnieuwe schaatstempel waar onze kunstschaatsers en ijshockeyclub in optimale omstandigheden hun sport kunnen beoefenen".

 

Tot slot wil de schepen langs deze weg haar sportraad en de sportantenne danken voor hun inzet doorheen het jaar, maar ook voor de fantastische organisatie van dit sportgala.Verantwoordelijke: Elke Brydenbach
Districtsschepen voor Sport, Jeugd en scholenoverleg, Dierenwelzijn, Opsinjoren.
Foto's: Koen Laenens.

 

 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is