Feestelijke onthulling ‘Vredesmonument Deurne’

Op 10 januari 2018, over deze onderwerpen: publiek domein
Vredesmonument Deurne

DEURNE- Op zondag 14 januari 2018 om 11 uur wordt het ‘Vredesmonument Deurne’ op het Wim Saerensplein plechtig en feestelijk onthuld door het Deurnse districtsbestuur en door het comité 'Vredesmonument Deurne'.

Vredesboodschap

Het Vredesmonument is gebouwd ter nagedachtenis van een deel van het Deurns politiekorps dat op 14 januari 1944 door de Duitse bezetter opgepakt en afgevoerd werd naar de concentratiekampen. Slechts acht agenten keerden terug, 35 bleven achter en stierven. Een deel van deze agenten wordt momenteel al herinnerd via straatnamen om en rond het Wim Saerensplein.

Maar het monument is in eerste instantie een pleidooi voor vrede in heel de wereld. Deze boodschap wil het district Deurne uitdragen naar de nabestaanden en de buurt maar vooral naar de jeugd van vandaag.

Zuilen en banken

Het Vredesmonument bestaat uit granieten zuilen (voor alle politieagenten die gestorven zijn) en granieten banken (met de namen van de teruggekeerden) die herinneren aan de gruwel van de oorlog. Architectenbureau Bladt ir & Verstraeten arch zorgde voor het ontwerp.

Feestelijke onthulling

De feestelijke onthulling van het Vredesmonument Deurne vindt plaats op zondag 14 januari 2018 om 11 uur op het Wim Saerensplein. Op het programma staan korte toespraken van Frank Geudens, voorzitter adviescomité ‘Vredesmonument Deurne’, en Tjerk Sekeris (N-VA), districtsburgemeester Deurne. Het district Deurne biedt na de onthulling alle aanwezigen en buurtbewoners een hapje en drankje aan.


Verantwoordelijke: Tjerk Sekeris districtsvoorzitter.
Ontwerp: Architectenbureau Bladt ir & Verstraeten arch.

 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is