Extra pakjesautomaat aan postgebouw Gallifortlei

Op 29 maart 2021, over deze onderwerpen: Initiatiefrecht gemeente- en districtsraadsleden
nva-deurne-pakjesautomaat-gallifortlei-freya-van-alsenoy

Recent plaatste Bpost een extra pakjesautomaat aan haar gebouw aan de Gallifortlei. Dankzij deze extra capaciteit moeten minder mensen in het postkantoor aanschuiven om hun pakje op te halen.

Districtsraadslid Freya Van Alsenoy (N-VA) is blij met deze beslissing en hoopt dat er ook voor Deurne-Zuid een locatie voor een pakjesautomaat gevonden kan worden.

Districtsraadslid Freya Van Alsenoy (N-VA) stelde in juni een schriftelijk vraag aan het districtscollege van Deurne over de pakjesautomaat aan het postgebouw van de Gallifortlei.

Extra locatie in Deurne?

Zij wilde weten of deze automaat uitgebreid kon worden en of het district zicht had op een extra locatie in Deurne voor een parkjesautomaat.

“Begin december was ik aangenaam verast om te zien dat de pakjesautomaat aan het postkantoor van de Gallifortlei werd uitgebreid. Ik ben ervan overtuigd dat deze extra capaciteit helpt om minder lang aan te schuiven aan de loketten.

In een periode van 30 dagen werden er immers 2158 pakjes uit de automaat gehaald. Dat zijn ongeveer 70 mensen per dag minder in het postkantoor, een goede zaak in tijden van corona,” aldus Van Alsenoy.

Pakjesautomaat combineren met overstappen

Het districtsraadslid herhaalde nadien haar vraag om ook in Deurne-Zuid een pakjesautomaat te voorzien. Mogelijke locaties die daarvoor kunnen dienen zijn de parkings aan de Herentalsebaan. Het districtscollege ging met de vraag aan de slag en legde die voor aan de LER (de Lokale Economie Raad van Deurne).

De handelaars van de Herentalsebaan bleken echter geen vragende partij te zijn voor een pakjesautomaat. Dit komt omdat veel krantenwinkels of nachtwinkels zelf ook als pakjespunt dienen en hierdoor dus mogelijk inkomsten zouden kunnen verliezen.

Van Alsenoy: “Als alternatief voor de Herentalsebaan kijken het district Deurne en de stad Antwerpen ondertussen samen met Bpost naar kleinere pakjeslockers op zogeheten mobipunten. Mobipunten zijn plaatsen waar verschillende vervoersmodi bij elkaar komen. De bedoeling is dat men op zo’n plek makkelijk kan overstappen van bijvoorbeeld auto op openbaar vervoer of fiets. Op een plek waar een P+R voorzien is, zou een pakjesautomaat een aanvulling van de dienstverlening kunnen zijn.”

Voor Deurne wordt onder andere gekeken naar:

  • Bosuil
  • Wim Saerensplein
  • Cogelsplein
  • Ruggeveldlaan (kruispunt August van de Wielei/Ruggeveldlaan)
  • AZ Monica
  • Eksterlaar
  • Herentalsebaan (’t Mestputteke).

Het districtscollege hoopt aan de hand van dit onderzoek in de nabije toekomst een pakjesautomaat te kunnen installeren op een locatie in Deurne-Zuid.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is