Eerste steenlegging voor de nieuwbouwvleugel AZ Monica

Op 22 juni 2018, over deze onderwerpen: Wonen en ruimtelijke ordening
Geert Smits (afgevaardigd bestuurder AZ Monica), Bart de Wever (burgemeester) en Tjerk Sekeris (districtsburgemeester)

DEURNE - Op 22 juni legde AZ Monica de eerste steen voor een nieuwbouwvleugel die tegen 2021 klaar dient te zijn.
Dankzij de nieuwe vleugel zal het ziekenhuis in staat zijn om meer patiënten onder optimale omstandigheden te zien. Ook de consultaties van artsen/specialisten worden in de nieuwe vleugel ondergebracht.

AZ Monica is vandaag al het grootste algemeen Ziekenhuis van Antwerpen-Oost en biedt alle medische specialismen (cardiologie, moeder en kindzorg, heelkunde, gastro-enterologie, gynaecologie …) aan.

Geerts Smits, algemeen directeur van het ziekenhuis, benadrukte in zijn toespraak de rol van het district Deurne en Woonhaven. De realisatie van de nieuwbouw kon alleen dankzij een grondenruil met Woonhaven. Goede samenwerking met district, stad, Woonhaven en bestuur was noodzakelijk om samen meerwaarde te creëren.

Met 1.500 werknemers is AZ Monica ook de grootste werkgever van Deurne en met deze investering bevestigen zij hun rol als leidinggevend ziekenhuis voor Deurne en de regio.

“Er is over dit dossier vijftien jaar onderhandeld”, zegt Tjerk Sekeris, districtsburgemeester,”maar vandaag beweegt er heel wat in Deurne – Zuid. Met deze investering, de nieuwe sociale woningen op de Stevenslei, de heraanleg van de Herentalsebaan, de komst van het nieuwe zwem paradijs op de Ruggeveldlaan krijgt Deurne een bijzonder “upgrade”.


Verantwoordelijke: Tjerk Sekeris districtsburgemeester
Foto's: Katrien de Maeyer

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is