Duurzame mobiliteit met de Water-link bike

Op 16 mei 2019, over deze onderwerpen: Leefmilieu, Mobiliteit en openbare werken

Water-link onderzoekt alle pistes om duurzaam en efficiënt te werken.  Na zonnepanelen en windmolens voor schone energie wordt nu het elektrisch  rijden onder de loupe genomen. 

Verduurzaming van het wagenpark staat reeds langer op de agenda bij water-link.  Momenteel rijden er al 2 elektrische wagens rond op de productiesites.  Eind mei  komen daar ook nog 2 elektrische cargofietsen bij. 
Het voorstel om een elektrische bakfiets in te schakelen kwam van de medewerkers zelf.  Zij sprongen zowieso al vaak op de fiets voor korte verplaatsingen van het magazijn naar hun werkplek.

Daarnaast starten we ook een proefproject op voor het gebruik van elektrische bakfietsen in onze buitendienst.  Momenteel hebben we een 60 –tal kleine wagens in ons wagenpark.  Blijkt de elektrische bakfiets handig in gebruik, dan willen we voor alle korte verplaatsingen in de binnenstad overschakelen op de bakfiets.

Naast verduurzaming van het wagenpark heeft bakfietsvervoer ook het voordeel dat je niet komt vast te zitten in files.   Hierdoor is de gemiddelde snelheid van een fiets een stuk hoger dan die van een wagen in de binnenstad.

1 wagen die vervangen wordt door een elektrische fiets zorgt bij water-link gemiddeld voor 100 uitstootvrije kilometers per dag, dit is goed voor een vermindering van 2200 kg CO2- uitstoot per jaar.

 

Verantwoordelijke: Gemeenteraadslid en voorzitter Waterlink André Gantman

Foto: André Gantman

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is