District Deurne zorgt voor warmte, licht en verbondenheid

Op 10 november 2020, over deze onderwerpen: Leefmilieu

Het districtsbestuur van Deurne beseft, meer dan ooit, dat tijdens deze coronacrisis, met beperkt sociaal contact, weinig activiteiten en best wat onzekerheid, bewoners elkaar een hart onder de riem kunnen steken door mee warmte, licht en verbondenheid te verspreiden.

Het district Deurne wil hen daarbij helpen en voorziet gratis winterpakketten, postkaarten en affiches.

 

 

Elke Brydenbach, districtsschepen

“Via verschillende initiatieven wil het district Deurne een positief signaal de wereld insturen en het ‘Dees is wel Deurne’ gevoel optimaal verspreiden. Een gevoel van hoop en verbondenheid in deze bizarre tijden. Bij deze dus een warme oproep aan al onze Deurnenaars. Steek ‘s avonds een lichtje aan of stuur een hartverwarmende boodschap naar één van je buren, maar bovenal vergeet elkaar niet. Laten we samen van ons district één groot lichtpunt maken.”

Gratis winterpakket

Deurnenaars die hun straat gezellig willen maken of extra willen verlichten, kunnen bij het district Deurne een gratis winterpakketje aanvragen. Het winterpakket zit in een unieke tote bag van ‘Dees is wel Deurne’ en bestaat uit een glazen bokaal met enkele theelichtjes, twee raamstiften, een bakmix om koekjes te maken, een raamaffiche en een postkaartje. 

Deurnenaars kunnen een gratis winterpakket bestellen tot 7 december 2020 via het aanvraagformulier op www.deurne.be of via tel. 03 338 45 12.

Klik hier voor de rechtstreeks link.

Postkaart en affiche

In het gratis winterpakket zit een postkaartje en een raamaffiche, zodat elke Deurnenaar hartverwarmende boodschappen kan verspreiden.  Bewoners die hun buren, voorbijgangers, familie, … willen opvrolijken, schrijven een leuke boodschap op de affiche en hangen ze aan hun raam. De voorkant van de affiche is opgemaakt in de vorm van een wintertrui met in het midden ruimte om een tekst  te schrijven. De gedachte achter deze campagne is 'Een wintertrui is warm... maar jouw boodschap is hartverwarmend!'.  Daarnaast  kunnen Deurnenaars ook nog unieke, winterse postkaartjes versturen. Want, onverwacht een tof postkaartje ontvangen is heel fijn, zeker in tijden waarin we elkaar minder zien.

Deurnenaars  die geen winterpakket aanvragen, kunnen vanaf half december ook de gratis postkaartjes en affiche op verschillende verdeelpunten in Deurne afhalen. De verdeelpunten staan binnenkort op www.deurne.be.

Lichtjesstraat

Het district wil tijdens deze donkere dagen zoveel mogelijk licht naar Deurne brengen. Bewoners kunnen hun straat omtoveren tot een ‘lichtjesstraat’ door samen met hun buren kaarsjes te plaatsen aan hun woning of de gevel te versieren met lichtjes. Op die manier laten ze zien dat Deurnenaars tijdens deze moeilijke periode ook kunnen ‘schitteren’ en maken ze deze zware periode wat ‘lichter’.

Warmte en licht verspreiden via social media

Het district roept alle Deurnenaars op om foto’s van hun affiche, versierde raam of fonkelende lichtjes te posten op Instagram met #deesisweldeurne. Of ze sturen de foto’s naar dingdongdeurne [at] antwerpen.be en het district zet ze in de kijker via hun kanalen.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is