District Deurne lanceert “zesde” schoolstraat!

Op 17 december 2021, over deze onderwerpen: Mobiliteit en openbare werken

Vanaf 3 januari 2022 wordt de Albert Bevenagelei en de Fort III straat een permanente schoolstraat.

De ervaring in de Baron Leroystraat en de Leon Stampelaan leert ons dat kinderen zo’n schoolstraat fantastisch vinden. Het Baronneke is bijvoorbeeld in Deurne Noord de enige school met hoge cijfers voor verkeersveiligheid. Dat blijkt uit het speelweefselonderzoek. Zonder twijfel bereiken wij hetzelfde effect met de schoolstraat op de Fort III straat en de Albert Bevenagelei.

“Zes schoolstraten in Deurne, die alle zes gedragen worden door kinderen, ouders, schooldirecties en buren bewijzen dat Deurne een hart voor kinderen heeft”, lacht Tjerk Sekeris, districtsburgemeester, die hardop droomt van een zevende, een achtste en een negende  schoolstraat.

Twee schoolstraten district Deurne

De Albert Bevernagelei (De Bever) wordt afgesloten ter hoogte van de Van Amstelstraat en de Van Cortbeemdelei. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 15.25 tot 15.40 uur. Op woensdag tussen 11.45 en 12.30 uur.

De Fort III-straat (‘t Vliegerke) wordt afgesloten ter hoogte van de Borsbeeksesteenweg en de Langbaanvelden. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.20 tot 8.50 uur en van 15.10 tot 15.40 uur. Op woensdag tussen 8.20 en 8.50 uur en tussen 12.05 en 12.35 uur.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is