Ding Dong Deurne

Op 19 december 2019, over deze onderwerpen: Stadsmakers

Vanaf 2020 beslissen de districten in Antwerpen zelf over de ondersteuning van wijk- en burgerinitiatieven in hun district. Deurne zal dat doen onder de naam ‘Ding Dong Deurne’. De districtsraad keurde daarvoor ook een nieuw toelagereglement goed.

Tot nu toe ondersteunde de stad Antwerpen in alle districten wijk- en burgerinitiatieven onder de naam ‘Stadsmakers’. De stad Antwerpen heeft het afgelopen jaar de bevoegdheden voor initiatieven en activiteiten van Stadsmakers gedeeltelijk overgedragen naar de districten. Elk district bepaalt dus hoe de verdere ondersteuning zal gebeuren. In Deurne zal dit gebeuren onder de naam ‘Ding Dong Deurne’.

Ding Dong Deurne

In november lanceerde het district Deurne een oproep via www.deurne.be en facebook bij de Deurnenaars om een nieuwe naam voor Stadsmakers in te zenden. Er kwamen verschillende voorstellen binnen en het districtscollege heeft uiteindelijk gekozen voor ‘Ding Dong Deurne’. De naam refereert aan het aanbellen bij iemand en dan specifiek bij de buren. Want goede buren en een goede verstandhouding zijn belangrijk voor een gezellige, leefbare straat. Buurtbewoners kunnen op elkaar rekenen en ze kunnen altijd bij elkaar aanbellen. Via ‘Ding Dong Deurne’ wil het district de buurtbewoners motiveren om zelf buurtinitiatieven op te zetten en te organiseren.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is