Deurne zet sportieve prestaties 2018 in de kijker

Op 23 februari 2019, over deze onderwerpen: Sport
Sportgala 2018

Deurne barst van het sportief talent en is ‘hét sportdistrict’!

Zoveel was duidelijk op de huldiging van de sportlaureaten in het cultuurcentrum Deurne afgelopen zaterdag.

De uitmuntende ploeg- en individuele prestaties die in 2018 opnieuw geleverd werden, kunnen deze stelling alleen maar bevestigen.

Toptalent Noah Kuavita ging aan de haal met de Sporttrofee 2018 voor een atleet en Antwerp Quidditch Club met die voor ploegen. De 10-jarige kunstschaatsster Charlotte Jennes nam de Jeugdsporttrofee mee naar huis. Peter Fischer sleepte de Lifetime Achievement Award in de wacht en de G-sporttrofee ging naar atleet Kevin Kennis.

Als afsluiter werden alle Deurnse ploegen en sporters die in 2018 een titel behaalden (op regionaal, provinciaal, Vlaams, nationaal of internationaal niveau) één voor één in de bloemetjes gezet.

Het Gala van de Sporttrofee Deurne 2018 stond in het teken van turnen. Nina Derwael, wereldkampioene turnen en Sportvrouw van het jaar, kwam tijdens de show praten over haar afgelopen topjaar, haar ambities en de Olympische Spelen 2020. Het was voor heel wat atleten ook een hele eer om een medaille van haar in ontvangst te mogen nemen.

Schepen voor sport Elke Brydenbach: “Ik wil bij deze alle atleten van harte feliciteren met hun prestaties en titels, maar bovenal hun doorzettingsvermogen.

Vertrouwen hebben in je eigen kunnen, een gefaalde poging zien als een extra uitdaging, je eigen grenzen durven verleggen…dat maakt sporten zo ontzettend mooi en boeiend!”



Verantwoordelijke: Elke Brydenbach
Districtsschepen voor Sport, Jeugd en stadsmakers.

Foto Koen Laenens

 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is