‘Deurne beleeft’ was een topeditie!

Op 3 juni 2018, over deze onderwerpen: Sport
Profronde Deurne 2018

DEURNE - Het beloofde een spetterende jubileum editie te worden in en rondom het Bosuilstadion en dat werd het ook! Voor het 10de jaar op rij mochten we de Profronde in Deurne verwelkomen!

De voorbije edities kenden telkens een mooie winnaar met naam en faam, denken we hierbij maar aan Johan Van Summeren, Thomas De Gendt, Iljo Keisse, Wout Van Aert en vorig jaar de Italiaanse vedette Filippo Pozzato. Beklijvende duels zorgden in het verleden steeds voor een fraai spektakel. Ook dit jaar hadden de organisatoren gezorgd voor weerom een mooi deelnemersveld en kwam Zdenek Stybar als verdiende winnaar uit de bus.        

Doorheen de jaren is de Profronde uitgegroeid tot één groot familiegebeuren. Ook u was uitgenodigd om uw sportiefste kant te laten zien. Voor het derde jaar op rij werd het sportgebeuren versterkt door de Deurne 10 Miles. Een loopwedstrijd die de groene omgeving van de Bosuil extra in de kijker plaatst. Nieuw dit jaar was ‘het grote Yogaproject’, een uniek concept dat zich richt tot iedereen die houdt van beweging! Ten slotte kon u ook nog deelnemen aan de bedrijvenkoers. 

Ook op culinair en cultureel vlak bleef de bezoeker afgelopen weekend niet op zijn honger zitten. “Smaakvol Deurne” een culinaire happening met verschillende eetstandjes en streetfoodwagens zorgde ervoor dat de ‘kleine’ en ‘grote’ hongertjes gestild werden. ‘s Avonds kon men de stembanden extra smeren voor ‘Deurne Zingt & swingt’ met als topact niemand minder dan “Waar zijn die handjes?” DJ Regi. Ambiance gegarandeerd!

Dit jaar konden we als district opnieuw uitpakken met het Belgisch kampioenschap G-wielrennen. Daar zijn we terecht trots op. Zo wordt de G-sport extra in de verf gezet! Als district en als schepen van sport willen we iedereen met een beperking de kans bieden om op een kwaliteitsvolle manier te sporten. We hopen de komende jaren in Deurne, in samenwerking met de G-sport Vlaanderen, de clubs te stimuleren om te starten met een G-sport aanbod. Samen sport beleven en bewegen in georganiseerd verband moet voor iedereen mogelijk zijn, ook voor mensen met een beperking.

Op naar de 11de editie!

 

Leuk weetje! Dankzij ons alert districtsraadslid Jeff Braam kon de koers plaatsvinden. Hij merkte net voor de start van de eerste reeks dat er geen eindmeet was getrokken. In allerijl zijn de koerscommissarissen in actie geschoten en werd een mooie witte streep getrokken.


Verantwoordelijke: Elke Brydenbach, districtsschepen jeugd & sport

Foto's van Swake, Koen Laenens en Leo Van Gool.

 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is