De trots van Deurne: Een ode aan "Den Dubbel" van Antwerp! - viering districtshuis Deurne

Op 4 juni 2023, over deze onderwerpen: Sport

"Voetbal is magisch. Het brengt mensen samen, creëert spannende momenten en veroorzaakt een rollercoaster aan emoties. De afgelopen weken hebben we dit meer dan ooit gevoeld," begint Elke Brydenbach, districtsschepen van sport in Deurne.

Gisterenavond zat Den Bosuil vol met onvermoeibare supporters die onze Reds gedurende 94 lange en spannende minuten aanmoedigden. Het was een avond vol ups en downs, tot in de 94e minuut... toen 'Mister Antwerp' Toby Alderweireld de bal prachtig in de linkerbovenhoek plaatste.

"Antwerp heeft in het verleden al mirakels verricht. Denk maar aan de onwaarschijnlijke ommekeer tegen Vitosha Sofia in 1989, en nu opnieuw in Genk. Het zijn deze momenten die het voetbal zo speciaal maken," aldus Brydenbach.

Zes jaar geleden, net nadat de ploeg de promotie naar de eerste klasse had afgedwongen, ontvingen we de Reds in de trouwzaal. Het gesigneerde shirt van 'capi' Faris Haroun heeft nog steeds een speciale plek in de ontvangstruimte en blijft een gegeerd item voor pas getrouwde koppels.

"Het team heeft dit jaar, met de beker en de kampioenstitel - voor de 5e keer - bewezen dat Deurne een speciaal district is. Als Deurnenaars en Antwerpenaars zijn we enorm trots dat we na 66 jaar de titel en na 30 jaar de beker weer in handen hebben," zegt Brydenbach.

Dit jaar vieren we ook de eeuwelingen in ons district. Eerst onze luchthaven, volgende week het groene hart 't Rivierenhof tijdens de rozenfeesten, en op 1 november het Bosuilstadion, dat dan 100 jaar bestaat.

"Namens heel Deurne feliciteer ik de Reds met het behalen van de dubbel, een prestatie die al 17 jaar niet meer is voorgekomen. Geniet van jullie dag en maak er volgend seizoen weer iets moois van. Laat Antwerpen schitteren in Europa, maar laat alle ploegen die hier komen vooral weten dat "Dees wel Deurne is"! Come On You Reds!" eindigt Brydenbach.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is