De Schotensesteenweg wordt een groene ader.

Op 25 augustus 2018, over deze onderwerpen: Mobiliteit en openbare werken
De Schotensesteenweg wordt een groene ader.

DEURNE - De Fietsbarometer (een project om de fietspaden door te lichten in samenwerking met de provincie Antwerpen en de Fietsersbond) leerde ons dat de Schotensesteenweg, naast de Ruggeveldlaan, de slechtste fietspaden had in Deurne.

Deurne besloot daarom de Schotensesteenweg (exclusief de rijweg) her aan te leggen tussen de Ruggeveldlaan en de Jozef van Poppelstraat. In een derde fase wordt het stuk tussen de Jozef van Poppelstraat en de grens met Wijnegem aangepakt.

Deurne wil niet alleen de verkeersveiligheid verbeteren, maar ook de straat vergroenen. De Schotensesteenweg wordt een groene ader. We gebruiken dezelfde soort bomen als op de Ruggeveldlaan zo wordt de samenhang tussen de Ruggeveldlaan en de Schotensesteenweg versterkt. Groenstructuren zijn tevens buffers voor water.

Tussen de Ruggeveldlaan en de Ivan Maquinaylei zullen er bomen geplant worden in de parkeerstrook. Voorbij de Ivan Maquinaylei tot aan de Jozef van Poppelstraat wordt er een continue groenstructuur voorzien die het fietspad flankeert.

Ter hoogte van de oversteekbewegingen worden er verkeersplateaus aangelegd. Op de hoek van de Jozef van Poppelstraat/Schotensesteenweg komt er een pleintje met groene accenten en banken. De bestaande zone “30” wordt uitgebreid van de Ruggeveldlaan tot aan de Ertbruggelaan. De verkeerslichten aan de Jozef van Poppelstraat verdwijnen. Er komt een middenberm in dit gedeelte zodat er in twee keer op een veilige manier kan overgestoken worden.

“Ik fiets dagelijks door de Schotensesteenweg en dit plan somt een groot deel van mijn ambities voor de straat op”, aldus Philip van Acker, buurtbewoner en fractieleider N-VA: “nieuwe voet- en fietspaden (in rode asfalt), veilige schoolomgeving, veilige oversteken en meer groen”. 


Verantwoordelijke: Tjerk Sekeris districtsburgemeester.
Foto's: Koen Laenens voorzitter N-VA Deurne

 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is