De afgelopen jaren is er heel wat geïnvesteerd in sportinfrastructuur in Deurne.

Op 30 augustus 2018, over deze onderwerpen: Jeugd, Rivierenhof, Sport
De afgelopen jaren is er heel wat geïnvesteerd in sportinfrastructuur in Deurne.

DEURNE - De afgelopen jaren is er heel wat geïnvesteerd in sportinfrastructuur in Deurne.

Vandaag hadden we de eer om samen met gedeputeerde Luk Lemmens kennis te maken met de nieuwe thuisbasis van voetbalclub Koninklijk Rapid AC in het Rivierenhof. 

Na bijna een eeuw in het centrum van het Rivierenhof te hebben doorgebracht, verhuist voetbalclub Rapid volgend jaar naar de oostelijke zone van het park. 

Het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan voor het Rivierenhof dateert uit 2009 en nadert stilaan z’n voltooiing. Het plan integreert en combineert alle aspecten van het veelzijdige Rivierenhof met een onderbouwde toekomstvisie voor het oudste provinciaal domein van het land.
Dit masterplan beoogde ondermeer de verhuis van de sportclubs naar de randen van het park. 
Grote aandacht bij deze ruimtelijke reorganisatie van het domein ging naar de vernieuwing van sportinfrastructuur.

“Voor de realisatie van deze fase investeerde provincie Antwerpen 1.452.842 euro (inclusief BTW)”, licht gedeputeerde Luk Lemmens toe: “Daarin zitten alle werken vervat voor de aanleg van het kunstgrasveld en alle (nuts)voorzieningen van het nieuwe clubhuis. Met een totale oppervlakte van 655m² vind je vanaf 2019 in het clubhuis van Rapid een horecaruimte met keuken en berging, zes kleedkamers met douches, twee scheidsrechterslokalen met douches, technische ruimtes, een vergaderruimte, een EHBO/massageruimte, toiletten en (materiaal)bergruimtes.”

Voetbalclub Rapid is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Maar liefst honderdnegentig jeugdspelers voetballen er in twaalf competitieploegen. Daar bovenop zijn er buiten competitie ook ‘de kabouters’ actief. 
Deze jeugd wordt begeleid door een technische staf van achtendertig trainers en begeleiders die zich belangeloos inzetten voor Rapid.
“De club werd door het district Deurne de afgelopen jaren al meermaals in de bloemetjes gezet op het sportgala voor hun goed onderbouwde jeugdwerking”, vertelt districtsschepen voor sport Elke Brydenbach. “Ik ben dan ook blij dat ze met deze nieuwe hedendaagse infrastructuur hun werking nog verder kunnen optimaliseren.”


Verantwoordelijke: Elke Brydenbach
Districtsschepen voor Sport, Jeugd en scholenoverleg, Dierenwelzijn, Opsinjoren.

Foto's: Elke Brydenbach

 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is