Beschermd landschap Ertbrugge werd 35 (+1) jaar en dat werd gevierd!

Op 27 september 2021, over deze onderwerpen: Leefmilieu, Wonen en ruimtelijke ordening

Het beschermde landschap Ertbrugge, op de grens Deurne-Wijnegem, bestaat 35 jaar. Op zondag 26 september 2021 vonden er een heleboel gratis activiteiten plaats en werden de mooiste plekjes van het landschap in de kijker gezet.

In 1985 werd Ertbrugge als eerste in Vlaanderen beschermd als landschap. Met twee kastelen, een Ferrarrisbos en prachtige dreven, vormt dit gebied een ecologisch waardevolle groene buffer van 94 ha tussen Wijnegem en Deurne.

Met een jaar uitstel (door corona) lieten Wijkgroep Ertbrugge, district Deurne en de gemeente Wijnegem deze 35e verjaardag niet onopgemerkt voorbijgaan. Daarom stonden op zondag 26 september 2021 van 9.30 tot 17.30 uur de mooiste plekjes van het landschap in de kijker en vonden er verschillende activiteiten plaats.

Een waardevol verjaardagscadeau

Het Agentschap Natuur & Bos gaf trouwens ook een mooi cadeau aan Wijkgroep Ertbrugge. Vanaf vandaag wordt de Boze Dreef tussen de August van de Wielelei en het Kasteel Ertbrugge afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Burgemeester Leen Wouters van Wijnegem en districtsburgemeester Tjerk Sekeris van Deurne plaatsten samen symbolisch het eerste paaltje.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is