aVant opent vernieuwde campus Rivierenhof

Op 23 oktober 2020, over deze onderwerpen: Cultuur, Rivierenhof

Drie jaar na de eerste steenlegging werd de nieuwbouw van aVant Provinciaal Onderwijs in Deurne feestelijk geopend.

Het nieuwe gebouw is een architecturaal hoogstandje geworden en vormt een harmonieus contrast met het gerenoveerde gebouw.

Metamorfose voor Sint-Godelieve

De school aVant (voorheen Sint-Godelieve) onderging een metamorfose. Het historische gebouw van architect Pol Berger werd gerenoveerd. De latere bijgebouwen zijn helemaal verdwenen om de continuïteit van het park te herstellen. Hierbij spelen de zichtrelaties tussen Deurne en het park enerzijds en tussen het historisch schoolgebouw en de rozentuin anderzijds een grote rol

Nieuwe vleugel

Blikvanger is ongetwijfeld de hypermoderne nieuwe vleugel dat als het ware met het dakterras een verlenging van het park wordt. Daaronder bevinden zich vaklokalen voor de studierichting Mode en Publiciteit.

Luk Lemmens, eerste gedeputeerde van de provincie Antwerpen, benadrukte in zijn toespraak het belang van het provinciaal onderwijs in Deurne. In het vernieuwde gebouw zullen 220 leerlingen extra les kunnen volgen, wat het totaal op ongeveer 600 leerlingen zal brengen.

"..mooiste park van onze provincie"

“Ik ben vooral onder de indruk van het platform op het dak dat via een brede trappartij toegankelijk is vanuit Deurne. Dat platform dient als terras en vormt een nieuwe toegang tot het park voor wandelaars. Wij kunnen in Deurne dromen van kleinere culturele activiteiten op het dak van de school, met uitzicht over het mooiste park van onze provicie”, lacht Tjerk Sekeris, districtsburgemeester.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is