Verkeersveilige ingrepen Dascottelei

Op 12 november 2013

 De stad Antwerpen en het district Deurne willen de verkeersveiligheid in de Dascottelei verbeteren. Daarom worden de kruispunten met de Sint-Rochusstraat en de Van den Hautelei aangepast. De aannemer start op maandag 18 november met de werken.

Om het aantal ongevallen terug te dringen, worden er verkeersplateaus ingericht aan beide kanten van de kruispunten Dascottelei – Van den Hautelei en Dascottelei – Sint-Rochusstraat. Een verkeersplateau werkt snelheidsremmend voor autoverkeer. Voetgangers en fietsers zullen er veiliger de straat kunnen oversteken. Er komen voetpaduitstulpingen en de bestaande parkeervakken worden afgebakend. Auto’s kunnen dan niet meer op de hoeken parkeren, wat het zicht voor autobestuurders aanzienlijk verbetert.

De aannemer start op maandag 18 november met de aanpassingen aan het kruispunt met de Van den Hautelei. De werken duren ongeveer zes weken. Aansluitend volgen de werken aan het kruispunt met de Sint-Rochusstraat, die ongeveer acht weken zullen duren. Op het ogenblik van de werken is er geen doorgaand verkeer mogelijk in de Van den Hautelei en de Sint-Rochusstraat. De Dascottelei blijft wel open voor alle verkeer.

Met de nieuwe inrichting wordt het duidelijker dat de Dascottelei een voorrangsweg is.

Verantwoordelijken: burgemeester Bart De Wever en Tjerk Sekeris, districtsschepen van Deurne, bevoegd voor mobiliteit

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is