Verkeer in Wijnegem niet overhoop door trambaan

Op 18 januari 2011

Fase 1: tot maart

Nadat vorige week het struikgewas op de middenberm van de Turnhoutsebaan was gerooid, startten maandag de voorbereidende werken voor de aanleg van de trambaan, tussen het kruispunt Turnhoutsebaan-Houtlaan (zie foto) en de Dorenbos-laan. Die laan loopt achter het Shopping Center en biedt toegang tot de achterliggende parking en die op het dak van het complex.

Tot maart wordt gewerkt op de middenberm van de Turnhoutsebaan tussen de Dorenboslaan en de Houtlaan. In de richting Wijnegem valt de linkse rijstrook weg.

Tussendoor zal de parking niet via de rotonde aan de Dorenbos-laan kunnen worden bereikt, omdat daar wordt gewerkt door de beheerder van het Shopping Center zelf. Maar bezoekers kunnen de toegang in het midden van het complex gebruiken.

Fase 2: maart tot mei

Van maart tot mei wordt gewerkt in de zone waar de auto's nu voorsorteren om naar Wommelgem of Deurne te rijden (zie foto). Daardoor wordt de linkse rijstrook van dat rijvak afgesloten. Bezoekers van het Shopping Center kunnen de middenste ingang blijven gebruiken. Wanneer deze fase van start gaat, is de parking ook weer langs de achterzijde te bereiken.

Fase 3: zomer

Na afloop van deze voorbereidende werkzaamheden op de middenberm van de Turnhoutsebaan wordt in de zomer gewerkt op het kruispunt van de August Van de Wielelei-Krijgsbaan-Houtlaan-Turnhoutsebaan (foto). Deze timing moet de hinder beperken.

Fase 4: tot februari 2012

Na de zomer wordt negen maanden lang gewerkt aan de herinrichting van de Turnhoutsebaan. Die wordt van gevel tot gevel heraangelegd. Tegen de dorpskern aan, ter hoogte van de Frans Van Schevensteenstraat, wordt de keerlus voor de tram aangelegd, achter een nieuw dienstgebouw voor De Lijn.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is