IJsbaan Ruggeveld opnieuw open voor publiek

Op 27 oktober 2013

Na twee jaar exclusieve opening voor clubs, scholen en sportkampen, opent ijsbaan Ruggeveld in het najaar haar deuren opnieuw voor het publiek op woensdagnamiddag, vrijdagavond en zondagnamiddag. Schaatsliefhebbers kunnen er dan terug hun schaatsen aanbinden. Om de heropening te vieren, organiseert de stad vandaag (27 oktober) en woensdag 30 oktober gratis schaatsbeurten. De publieksmomenten zijn een initiatief van de stad in samenwerking met ijshockeyclub Antwerp Phantoms en andere schaatsverenigingen.

Vandaag opende de stad opnieuw de deuren van ijsbaan Ruggeveld voor het grote publiek. Sinds het sportseizoen 2011-2012 was de ijsbaan enkel nog open voor clubs, scholen en sportkampen. Het stadsbestuur bereidt momenteel een publiek-private samenwerking voor om een nieuwe ijsbaan en skipiste te bouwen. Verder wordt er onderzocht of ook een sporthal en zwembad in het project geïntegreerd kunnen worden. In afwachting van een definitieve beslissing voert de stad vanaf 1 november drie publieksmomenten per week in. Vandaag kon het publiek al gratis gaan schaatsen tussen 15 en 17 uur.

Samenwerkingsverband met schaatsverenigingen
Voor de praktische organisatie van de publieke openingsuren werkt de stad samen met de schaatsverenigingen die ijsbaan Ruggeveld als thuisbasis hebben. Zo zal ijshockeyclub Antwerp Phantoms in een samenwerkingsverband met de andere schaatsverenigingen de ticketverkoop, toegangscontrole en bemanning van de schaatsverhuur op zich nemen.

Publieksmomenten praktisch
Op onderstaande momenten kan het publiek vanaf 1 november gaan schaatsen in ijsbaan Ruggeveld:

  • woensdag van 14.30 tot 16.30 uur
  • vrijdag van 20 tot 22 uur
  • zondag van 15 tot 17 uur

Het tarief voor een schaatsbeurt is 4 euro, inclusief gebruik van schaatsen. Ook wie zijn eigen schaatsen meeneemt betaalt 4 euro.

De schaatsbaan is toegankelijk tot en met 30 april. In 2014 opent de schaatsbaan opnieuw haar deuren vanaf 15 september.

Gratis schaatsen op zondag 27 en woensdag 30 oktober
Om te vieren dat het publiek terug de schaatsen kan aanbinden in ijsbaan Ruggeveld organiseert de stad twee gratis schaatsmomenten. Liefhebbers konden vandaag al het ijs gaan inschaatsen. Op woensdag 30 oktober tussen 14.30 en 16.30 uur vindt er een tweede gratis publieksmoment plaats.

Antwerpen Europese Sporthoofdstad 2013
In 2013 is Antwerpen een jaar lang Europese Sporthoofdstad. De stad kreeg die titel dankzij de hoge sportparticipatiegraad: twee op de drie Antwerpenaars geeft aan op regelmatige basis te sporten. In 2013 zet de stad in op één van de vijf waarden van sport: de bevordering van het gemeenschapsgevoel. Sport verbindt mensen en zorgt ervoor dat elke Antwerpenaar trots is op de prestaties van zijn stadsgenoten. 

Verantwoordelijke schepen: Ludo Van Campenhout, schepen voor sport

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is