Bart de Wever verhuist naar Deurne

Op 7 september 2010

"Ik vind het niet prettig dat jullie dat nu al hebben ontdekt, maar ik kan het niet ontkennen", zegt hij. "Als er niks tussenkomt, word ik inderdaad een buur van het bekende leningkantoor van Mevrouw Leemans. Het allerliefst was ik in Berchem blijven wonen, maar het is niet zo evident om in de stad een geschikte woning te vinden met voldoende ruimte voor een gezin met vier kinderen en een tuin."

"Veel mensen hebben me gevraagd waarom ik niet naar de rand verhuis, in een of andere gemeente waar de N-VA veertig procent van de stemmen haalt. Maar ik kies heel overtuigd en bewust voor Antwerpen, uit liefde voor de stad. Ook al is dat politiek zeker niet de makkelijkste keuze."

Concurrentie

Deurne is na Antwerpen zelf het grootste district van de stad, met ruim 70.000 inwoners. De voorbije decennia was het een van de sterkste bastions van het Vlaams Belang, dat in de districtsraad 12 van de 27 zetels bezet. N-VA heeft er - in kartel met CD&V - drie.

De Wever krijgt bij de lokale verkiezingen van 2012 stevige concurrentie, want Deurne is ook de thuisbasis van andere stemmenkanonnen zoals Kathleen Van Brempt (sp.a), Meyrem Almaci en Mieke Vogels (allebei Groen!). 

Sigrid Schram is directrice van het drie huizen verder gelegen rust- en verzorgingstehuis Boterlaarhof. "Ik hoop dat de dynamiek van Bart De Wever zal uitstralen op de buurt. Verder hoop ik dat hij onze bewoners zelf eens ontmoet. Dan kan hij onze bekommernissen inzake vergrijzing ruimer vertolken. En natuurlijk zijn Bart en Veerle hier over veertig jaar welkom, haha."  Onmiddellijke buur is Leemans Kredieten, van lenen bij mevrouw Leemans, is lenen bij een vriendin. "Hij heeft hier geen lening aangevraagd. Zou hij niet krijgen, want hij heeft geen vaste job", grinnikt schoonzoon Dirk Delanghe. "Maar we kunnen misschien wel eens praten over de takken die over de haag groeien", lacht hij.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is