10 mogelijke namen bekend voor nieuw zwemcentrum aan Park Groot Schijn in Deurne

Op 7 februari 2018, over deze onderwerpen: Jeugd, Park Groot Schijn, Sport
ONTWERP:  ZJA, ZWARTS & JANSMA ARCHITECTS.

10 mogelijke namen bekend voor nieuw zwemcentrum aan Park Groot Schijn in Deurne

Op 15 december 2017 startten stad Antwerpen en Sportoase de zoektocht naar de perfecte naam voor het nieuwe recreatieve zwembadencomplex aan Park Groot Schijn in Deurne. De online-oproep om een nieuwe naam te vinden, leverde maar liefst 430 inzendingen op. Uit deze voorstellen werden 10 namen weerhouden voor de volgende ronde. Iedereen kan tot eind februari stemmen op zijn favoriet.

Buurtbewoners en toekomstige bezoekers, zowel uit omliggende gemeenten als uit de rest van het land, zonden voorstellen in voor de nieuwe naam van het zwemcentrum aan Park Groot Schijn in Deurne. Op 31 januari werd de online-brainstorm afgesloten. Er kwamen 430 inzendingen binnen.

Vooral de omgeving van het nieuwe zwembadcomplex bleek een bron van inspiratie voor de inzenders. Straatnamen, parken,… kwamen veel aan bod. Sommigen gingen nog een stapje verder en stelden meteen een bijhorend logo voor.

De jury selecteerde uit alle voorstellen 10 mogelijke namen. In de jury zetelden voor de stad Antwerpen burgemeester Bart De Wever en schepen voor sport Ludo Van Campenhout en voor Sportoase Michaël Schouwaerts, Operationeel Directeur, en Wouter Haegemans, Directeur Business Development.

Hieronder de 10 geselecteerde namen:

     - Sportoase Aquadroom
     - Sportoase De Rivieren
     - Sportoase De Wateruil
     - Sportoase Groot Schijn
     - Sportoase Metropool
     - Sportoase Rivieren
     - Sportoase Zwemtopia
     - Sportoase Ruggeveld
     - Sportoase Water|Ant
     - Sportoase Bad van ’t Stad

Districtsschepen Elke Brydenbach is zeer tevreden met de vele inzendingen. Zij kijkt alvast uit naar welke naam er uit de bus gaat komen op het einde van de maand. Zij roept dan ook op om massaal mee te stemmen.

Stemmen tot eind februari

Tot eind februari kan iedereen stemmen op zijn favoriet via www.sportoase.be/naamgeving-deurne. De persoon die de winnende naam heeft ingezonden, wordt beloond met een 3 maanden all-in abonnement voor het gloednieuwe zwembadencomplex. Wanneer de winnende naam door meerdere personen is ingezonden, zal een onschuldige hand de winnaar trekken.

Nog meer zwemplezier in de stad dankzij het nieuwe zwemcentrum

Het nieuwe zwemcentrum aan Park Groot Schijn is een extra troef van het open sport- en recreatiepark Groot Schijn. Vanaf 2020 zullen bezoekers terechtkunnen in dit architecturaal en technologisch vernieuwend zwemcomplex, in samenwerking met Sportoase. De nieuwe zweminfrastructuur zal tal van mogelijkheden bieden voor de recreatieve zwemliefhebbers, de zwemclubs en scholen in en rond Antwerpen, boven op het reeds bestaande zwemaanbod in de stad.



Verantwoordelijken: Ludo Van Campenhout, schepen voor sport
Elke Brydenbach, districtsschepen voor sport.

Foto ontwerp: ONTWERP ZJA, ZWARTS & JANSMA ARCHITECTS.

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is