[Verslag] Bart De Wever en politiediensten op bezoek in Deurne Centrum

Op 18 september 2022, over deze onderwerpen: Politie & Veiligheid

Afgelopen vrijdag ging in één van de vergaderzalen van Sportoase het wijkbezoek Deurne centrum plaats. Volgens de planning zouden alle politieregio’s deze legislatuur een bezoek van de politiediensten en de burgemeester mogen verwachten.

Omwille van een aantal ontploffingen en ander druggerelateerde geweld was er veel volk aanwezig op deze vergadering. Burgemeester Bart De Wever ging van start met een uiteenzetting over welke positieve vooruitgang er reeds gemaakt werd de afgelopen jaren. En hoe corona er voor zorgde dat bepaalde type overlast sterk steeg; zoals bijvoorbeeld het claimgedrag van sommige jongeren op het Wim Saerensplein.

Hij ging verder met een betoog dat onderbouwd werd met verschillende statistieken waarom Antwerpen - maar ook specifiek Deurne - hier het slachtoffer is van drugsgerelateerde criminaliteit. Hij gaf ook een korte toelichting over de stadsmarinier die aan de slag is in Deurne Noord. 

Vervolgens was de politiecommisaris aan het woord. Hij gaf meer tekst en uitleg over op welke vlakken de politie sterk wordt ingezet en ook welke resultaten er in Deurne reeds werden geboekt. Tenslotte was het de beurt aan buurtregisseur Ignace Bruggeman. Bruggeman lichte toe op welke gebieden hij actief is en hoe hij samenwerkt met de politie.

Burgers konden vragen stellen

Na de uiteenzettingen kwamen enkele burgers aan het woord met concrete vragen en problemen. Om ervoor te zorgen dat men ook daadwerkelijk in de toekomst aan de slag zou gaan met deze problemen waren er 2 personen aanwezig om te notuleren en van elke zaak een dossier op te starten. Mensen kregen het gevoel dat ze echt gehoord werden.

De voormiddag werd afgerond met een klein drankje. Zo hadden de mensen nog de mogelijkheid om informeel na te praten.

Verslag Freya Van Alsenoy. Inwoonster van Deurne Centrum en fractieleidster N-VA Deurne.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is