Theo Francken schittert in Cultuurcentrum De Klap op uitnodiging van N-VA Deurne

Op 26 oktober 2023

Gisteravond, 25 oktober, verwelkomde N-VA Deurne voormalig staatssecretaris van Asiel en Migratie, Theo Francken, in cultuurcentrum De Klap. Schepen Elke Brydenbach nam samen met jongerenvoorzitter Tom Van Eycken het voortouw en hielden een hartelijke welkomstspeech voor de talrijk opgekomen sympathisanten.

In plaats van te kiezen voor de Champions League-match van de Great Old, kozen vele N-VA sympathisanten en leden ervoor om hun avond door te brengen in gezelschap van Theo Francken, de migratie- en defensiespecialist in het federale parlement.

Jongerenvoorzitter Van Eycken begon de toespraak met de klemtoon op de actuele thema’s waar Francken zich op richt, zoals de NAVO, conflicten in het Midden-Oosten en Oekraïne, de vluchtelingencrisis en agressie tegen de politie. Hij verzekerde de aanwezigen van een boeiende avond.

Brydenbach zette de verdiensten van Francken in de verf, noemende hem "een gedreven en vurig Flamingant". Ze herinnerde het publiek eraan dat Francken tweemaal de sjerp droeg als burgemeester van Lubbeek en dat hij recent verkozen werd tot ondervoorzitter van de parlementaire assemblee van de NAVO - als eerste Vlaming in 73 jaar.

Naast zijn politieke carrière, werd ook een licht geworpen op Franckens persoonlijke leven en zijn passies, zoals lopen, tennissen en wandelen. Ook zijn ondersteuning als OHL-supporter kreeg een vermelding, waarbij de schepen hem bedankte voor het overkomen van Mandela Keita naar de Bosuil.

Voor onze afdeling was deze avond ongetwijfeld een belangrijke gebeurtenis, waarbij een prominente figuur uit de partij de leden en sympathisanten kwam toespreken en de actualiteit besprak.

We bedanken alle medewerkers van De Klap en de bestuursleden - van de bar tot promotie, anmiatie ,technische ondersteuning en promotie - die deze avond mee tot een succesvol einde hebben gebracht.

Beelden Stefan Lambrechts

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is